Manchester United haalt voor 70 miljoen euro de opvolger van Wout Weghorst in huis
i

Getty Images

Manchester United haalt voor 70 miljoen euro de opvolger van Wout Weghorst in huis

Noah Hoogenboezem • 15:55, 05-08-2023 / Laatste Update: 02:10, 12-12-2023

Erik ten Hag kan tevreden zijn, want sinds zaterdag heeft hij eindelijk een spits in huis. Rasmus Hojlund komt definitief over van Atalanta en moet voor de goals gaan zorgen bij Manchester United, dat ongeveer 70 miljoen euro zou betalen. De Deen tekent voor 5 jaar in Manchester.

Door de komst van Hojlund heeft Manchester United eindelijk weer een spits in de selectie. Vorig seizoen huurde de club van Ten Hag in de 2e seizoenshelft Wout Weghorst van Burnley. Aangezien hij de enige spits was, speelde hij bijna alle wedstrijden na de winterstop. Weghorst maakte niet genoeg indruk om ook gekocht te worden.

Deens international

Hojlund speelde maar 1 jaar bij Atalanta en scoorde in het afgelopen seizoen 9 doelpunten. Eerder speelde hij voor FC Kopenhagen en Sturm Graz. De Deen is ook international en scoorde 6 doelpunten in 6 interlands.

Geblesseerd

Hojlund werd zaterdag meteen op Old Trafford gepresenteerd voorafgaand aan de oefenwedstrijd tegen RC Lens. Het zal nog wel even duren voor de fans hem ook op het veld gaan zien, want door een lichte blessure zal het een paar weken duren voordat hij kan spelen.