MARCA weet het zeker: Cristiano Ronaldo gaat bij Al-Nassr voetballen en wordt bestbetaalde atleet
i

Getty Images

MARCA weet het zeker: Cristiano Ronaldo gaat bij Al-Nassr voetballen en wordt bestbetaalde atleet

Eimert Pruis • 14:35, 05-12-2022

Cristiano Ronaldo (37) gaat per 1 januari aan de slag bij Al-Nassr in Saoedi-Arabië. Dat verzekert het Spaanse MARCA. De Portugese superster gaat bijna 200 miljoen euro per jaar verdienen. Daarmee wordt hij de bestbetaalde atleet ter wereld.

Ronaldo tekent naar verluidt een contract voor 2,5 seizoen in Saoedi-Arabië nadat hij onlangs afscheid nam van Manchester United. Daar had hij zich onmogelijk gemaakt door in een interview keihard uit te halen naar de club en naar coach Erik ten Hag.

Saoedische topclub

Bij Al-Nassr treft hij de Fransman Rudi Garcia als coach. Met voormalig Napoli-doelman David Ospina, de Braziliaanse middenvelder Luiz Gustavo en Vincent Aboubakar komt Ronaldo enkele in Europa bekende spelers tegen. Laatst genoemde leidde Kameroen op het huidige WK nog naar een 1-0-zege op Brazilië.

Weer kampioen?

Al-Nassr werd in het seizoen 2018/2019 voor het laatst kampioen in Saoedi-Arabië. Sindsdien moest de club de titel aan Al-Hilal laten. Met Ronaldo in de gelederen hoopt de club weer de beste van het land te worden.