Mark van Bommel zegt het: Ajax haalt Ávila van Antwerp
i

Pro Shots

Mark van Bommel zegt het: Ajax haalt Ávila van Antwerp

Eimert Pruis • 20:09, 21-08-2023 / Laatste Update: 17:18, 11-12-2023

Ajax gaat zich versterken met Gastón Ávila. De 21-jarige Argentijnse linksback komt over van Antwerp FC. Ávila zit al niet meer bij de selectie van trainer Mark van Bommel, die het dinsdag in de play-offs van de Champions League opneemt tegen AEK Athene. Van Bommel bevestigde de transfer maandag.

"We gaan zijn talent en kwaliteiten natuurlijk missen en het is een vervelend moment", aldus Van Bommel over Ávila. "Het hoort er een beetje bij. We zijn nog geen topclub die niet meer hoeft te verkopen en voor België zijn dit hoge bedragen. Het is ook een compliment voor de hele spelersgroep en club. Het is een teken dat we vorig seizoen goed hebben gepresteerd. Het maakt me niet nerveus, we vinden wel een oplossing morgen."

Steijn wil linksback

Ajax-trainer Maurice Steijn vertelde zaterdag na het gelijkspel tegen Excelsior (2-2) dat hij niet tevreden is over linksbacks Anass Salah-Eddine en Owen Wijndal. Ávila speelde één seizoen voor Antwerp en kwam daarvoor in eigen land uit voor Boca Juniors en Rosario Central. Ajax zou dik 10 miljoen euro betalen voor de Argentijnse linksback.