'Meer dan 20 miljoen geboden op Calvin Bassey, maar verdediger wil bij Ajax blijven'
i

Getty Images

'Meer dan 20 miljoen geboden op Calvin Bassey, maar verdediger wil bij Ajax blijven'

Eimert Pruis • 15:16, 19-07-2023 / Laatste Update: 18:17, 11-12-2023

Calvin Bassey is voorlopig niet van plan om Ajax te verlaten. De 23-jarige verdediger, op wie een dik miljoenenbod is uitgebracht door Fulham, zint op revanche na een mislukt 1e seizoen in Amsterdam. Dat meldt het AD woensdag.

Fulham ziet in Bassey, die eerder al werd gelinkt aan Brighton, een welkome versterking voor de leeglopende selectie. De mandekker is niet van plan Ajax in te ruilen voor de Engelse degradatiekandidaat. De Engelse clubs zouden meer dan 20 miljoen hebben geboden voor de sterke verdediger.

Bassey is overtuigd van veroveren basisplaats

Een vertrek zal Bassey vooralsnog pas overwegen als hij van Ajax te horen krijgt dat hij overbodig geworden is (wat nog niet gebeurde) of zich in Amsterdam een veel grotere club meldt. De Nigeriaanse international heeft de overtuiging weer een basisplaats te kunnen bemachtigen en alsnog te slagen in de Johan Cruijff ArenA.

Ajax betaalde 23 miljoen

Dat lukte de vorig jaar voor zo’n 23 miljoen euro van Rangers FC overgenomen Bassey in zijn 1e seizoen amper. De sterke en snelle linkspoot kon de hoge verwachtingen - vooral aan de bal - daarin nog niet inlossen. Bij zijn officieuze rentree in het oefenduel met Shakhtar Donetsk dinsdag zag Bassey balverlies met dank aan doelman Remko Pasveer niet fataal aflopen. Bassey, die ook als verdediger kan spelen, moest vorig seizoen accepteren dat de jonge Jorrel Hato eerder werd gekozen.