Miami wordt het Barcelona aan de Atlantische Oceaan: 'Ook Luis Suárez mogelijk naar club van Messi'
i

Getty Images

Miami wordt het Barcelona aan de Atlantische Oceaan: 'Ook Luis Suárez mogelijk naar club van Messi'

Bart van der Wijst • 11:27, 25-07-2023 / Laatste Update: 03:34, 12-12-2023

Het duurt niet lang meer of Inter Miami FC speelt in de clubkleuren van FC Barcelona. De club van David Beckham haalde al Lionel Messi, Sergio Busquets en Jordi Alba en mogelijk komen daar nog meer oud-Barça-spelers bij. De namen van Andrés Iniesta en Luis Suárez galmen door Miami, ook wel het Barcelona aan de Atlantische Oceaan genoemd.

De 39-jarige Iniesta zit zonder club sinds zijn transfervrije vertrek bij het Japanse Vissel Kobe. Suárez, inmiddels 36 lentes jong, speelt in Brazilië bij Grêmio.

Vage MLS-regels

Dat Iniesta en Suárez, of één van de twee, naar Miami verkassen is overigens nog geen uitgemaakte zaak. Met Messi, Busquets en Leonardo Campana beschikt Inter Miami FC al over het maximum aantal Designated Players. De MLS stelt dat er 3 spelers meer mogen verdienen dan het salarisplafond toestaat.

De Ecuadoraanse Campana, die in januari nog voor 2,7 miljoen euro overkwam van Wolves, zou dus een transfer moeten maken of salarisvermindering moeten accepteren om ruimte te maken voor de komst van Iniesta of Suárez. Ze allebei halen lijkt uitgesloten, of Iniesta of Suárez moet voor een habbekrats in Miami gaan voetballen.

Grêmio

De komst van Iniesta lijkt (voorlopig) uitgesloten. Het management van de middenvelder zei tegenover Sport dat en deal nu niet aan de orde is. Een transfer van Suárez lijkt veel aannemelijker, al moet hij dan flink wat water bij de wijn doen. Zijn contract in Brazilië loopt nog met 1,5 jaar door. Volgens Globo Esporte wil Grêmio hem liever behouden tot het einde van dit jaar.