'Mikel Arteta wil Matthijs de Ligt in de zomer naar de Premier League halen'
i

Getty Images

'Mikel Arteta wil Matthijs de Ligt in de zomer naar de Premier League halen'

Brian Vesseur • 09:32, 29-12-2023 / Laatste Update: 08:27, 05-01-2024

Matthijs de Ligt kan deze zomer zomaar spelen worden van Arsenal. Dat meldt het betrouwbare Engelse medium The Athletic. Mikel Arteta zou De Ligt op het oog hebben, maar niet voor de komende transferperiode. Momenteel speelt de 24-jarige verdediger bij Bayern München.

De Ligt is in Duitsland lang niet altijd zeker van een basisplaats. Hij heeft concurrentie van Dayot Upamecano en Kim-min Jae voor de 2 posities centraal achterin. De 43-voudig international van Nederland miste ook een periode door blessureleed en kwam zodoende maar tot 8 wedstrijden in de Bundesliga dit seizoen.

Van topclub naar topclub

In de zomer van 2022 betaalde Bayern München 67 miljoen euro aan Juventus voor De Ligt, nadat de Italianen in de zomer van 2019 nog zo'n 85 miljoen euro aan Ajax hebben overgemaakt. Bij Arsenal zou De Ligt teamgenoot kunnen worden van collega-verdediger Jurriën Timber, die deze zomer werd overgenomen van Ajax.

Verdediging van Arsenal

Hoewel de verdediging van Arsenal wat dun bezaaid is, heeft Arteta naast de momenteel geblesseerde Timber wel de beschikking over 2 topverdedigers: William Saliba en Gabriel Magalhães. Timber miste bijna de gehele eerste seizoenshelft door een gescheurde kruisband, maar lijkt eind januari terug te keren bij Arsenal.