Mohamed Ihattaren krijgt nieuwe kans als profvoetballer in Tsjechië
i

Pro Shots

Mohamed Ihattaren krijgt nieuwe kans als profvoetballer in Tsjechië

Noah Hoogenboezem • 21:21, 04-12-2023

Mohammed Ihattaren is weer officieel profvoetballer. De middenvelder heeft een nieuwe club gevonden in Tsjechië. Ihattaren heeft tot het einde van het seizoen getekend bij Slavia Praag. Dat heeft de Tsjechische club maandag bekendgemaakt. De 21-jarige voetballer was sinds afgelopen zomer clubloos en speelde in mei 2022 voor het laatst een officiële wedstrijd.

Slavia laat weten dat het Ihattaren 'een tweede kans' wil geven. Volgens de club is hij hard aan het werken om weer terug te keren als prof. Hij gaat zich eerst individueel voorbereiden en zal pas later gaan spelen. De middenvelder heeft een prestatiecontract gekregen op basis van het aantal wedstrijd dat hij speelt. Slavia heeft de optie om het contract met liefst 3 jaar te verlengen.

Europees voetbal

Slavia staat op dit moment 5 punten achter koploper Sparta Praag, maar heeft een wedstrijd minder gespeeld dan de stadsgenoot. Ihattaren gaat met zijn team ook in Europa spelen, want Slavia gaat overwinteren in de Europa League. Het staat op dit moment zelfs bovenaan in de groep, boven het AS Roma van José Mourinho.

Carrière

Ihattaren brak op 17-jarige leeftijd door bij PSV, maar kreeg het zwaar na het overlijden van zijn vader. Hij vertrok in 2021 naar Juventus en werd toen meteen verhuurd aan Sampdoria. Zonder een wedstrijd te spelen, keerde hij na een half jaar weer terug bij Juventus dat hem daarna aan Ajax uitleende.

Bij Ajax speelde hij 5 wedstrijden voor Jong Ajax en hij viel vlak voor tijd in tijdens de bekerfinale van Ajax tegen PSV in 2022. Dat was zijn enige officiële wedstrijd voor het eerste van Ajax. Hij keerde terug naar Juventus en speelde daar geen enkele wedstrijd. Zijn contract liep afgelopen zomer af en sindsdien zat hij zonder club.