'Na Ronaldo willen Saoedi's nu ook Messi: Argentijn gaat NOG MEER verdienen'
i

Getty Images

'Na Ronaldo willen Saoedi's nu ook Messi: Argentijn gaat NOG MEER verdienen'

Jeroen Rooseboom • 09:33, 12-01-2023 / Laatste Update: 23:23, 11-12-2023

Het zou zomaar kunnen dat Lionel Messi binnenkort in dezelfde competitie speelt als Cristiano Ronaldo. Die laatste speelt tegenwoordig voor Al Nassr, een club uit Saoedi-Arabië. Nu wil Al-Hilal proberen om de 35-jarige WK-winnaar los te weken bij Paris Saint-Germain. En daar hebben ze flink wat geld voor over.

Dat weet de Spaanse krant Mundo Deportivo te melden. Om Messi te overtuigen om naar het Arabische land te komen, zouden ze hem 300 miljoen euro per jaar willen betalen. Daarbij lijkt het jaarsalaris van Cristiano Ronaldo (200 miljoen) een schijntje. Het past allemaal binnen het charmeoffensief van Saoedi-Arabië, wat ook probeert om met CR7 als uithangbord het WK van 2030 binnen te halen.

Lees ook: Lionel Messi voor het eerst weer in actie voor PSG na WK: eert overleden Pelé

Banden zijn goed

De banden tussen Messi en het land zijn al redelijk goed te noemen. Recentelijk ging de Argentijn een samenwerkingsverband aan met Visit Saudi, het nationale toerismebureau. Daarvoor zou hij volgens onbevestigde berichten 29 miljoen euro per jaar voor krijgen. Maar dat is niet genoeg voor de Saoedi's, ze willen hem in hun competitie.