Naam Brian Brobbey zoemt rond bij Manchester United: 'Eerder richting zomer'
i

PRO SHOTS / Jasper Ruhe

Naam Brian Brobbey zoemt rond bij Manchester United: 'Eerder richting zomer'

Bart van der Wijst • 18:29, 12-01-2024 / Laatste Update: 09:30, 15-01-2024

Erik ten Hag wil opnieuw een Ajacied naar Manchester United halen. Dat schrijft The Mirror. Het zou gaan om spits Brian Brobbey. Toch hoeft Ajax niet te vrezen voor een winters vertrek, denkt CBS-journalist Ben Jacobs.

Hij bespreekt in de podcast FIVE een eventuele transfer van Brobbey naar Old Trafford. "Het kan zich gaan ontwikkelen. We kennen de relatie tussen Ten Hag en de speler. Maar er zijn een aantal complicaties. Het belangrijkste punt: Ten Hag draagt hem aan, maar de clubleiding van United moet zich er nog over gaan buigen", weet Jacobs.

Zomertransfer

Brobbey zou de toekomstige opvolger moeten worden van Anthony Martial, die deze zomer uit zijn contract loopt. "In het geval van Brobbey lijkt het eerder richting de zomer pas serieus te worden", denkt Jacobs. "United zit een heel moeilijke positie om wie dan ook te halen in januari. Het kan goed dat ze Brobbey in de gaten houden."

Nieuwe structuur

Ten Hag is niet meer de enige die gaat over transfers bij Manchester United. Sinds de komst van Sir Jim Ratcliffe gaan de dingen anders bij de club. Ratcliffe bemoeit zich ook met de komst van nieuwe spelers. "Ten Hag geeft input en het is zeker dat hij zijn oog heeft laten vallen op Brobbey. Maar het betekent niet dat hij de enige stem heeft", aldus Jacobs.

Bekijk hieronder de woorden van Jacobs over Brobbey bij FIVE: