Allez Fenomenema! Nick Venema verlaat VVV voor 1e buitenlandse avontuur

Trevor Wagener • 13:21, 15-08-2023 / Laatste Update: 03:22, 12-12-2023

Nick Venema is niet langer meer speler van VVV-Venlo! De 24-jarige spits is dinsdag gepresenteerd door het Franse Valenciennes. De Venlonaren kregen een niet te weigeren bod van de Ligue 2-ploeg en gunden de aanvaller zijn overstap.

Op de website van VVV sprak Venema lovend over zijn inmiddels oude ploeg. "Ik ben erg blij met deze transfer", aldus Venema. "Het is een grote competitie in een groot voetballand. Ze (Valenciennes) zijn bezig met een mooi project dat me aanspreekt." Ook is de afstand - Valenciennes ligt in het noorden van het land - goed te doen.

Nieuwe club Nick Venema

"Ik ga dan wel in het 'buitenland' spelen, maar het is relatief dichtbij en dat is fijn." Eerder verkocht VVV doelman Ennio van der Gouw aan het Belgische Zulte-Waregem. Venema speelde pas 1,5 jaar in Venlo en lag nog 2 jaar vast. Bij Valenciennes treft hij Lucas Woudenberg, die transfervrij overkwam van Willem II.

Op Nederlandse bodem maakte Venema furore, met name in de Keuken Kampioen Divisie, met late en meestal beslissende doelpunten. In totaal kwam hij, al spelend voor FC Utrecht, NAC en Almere City, tot 79 goals in 209 competitiewedstrijden.