Officieel: Ajax hengelt met miljoenen Diant Ramaj binnen als extra doelman
i

Getty Images

Officieel: Ajax hengelt met miljoenen Diant Ramaj binnen als extra doelman

Brian Vesseur • 16:55, 03-08-2023 / Laatste Update: 23:05, 11-12-2023

Diant Ramaj is officieel speler van Ajax. De 21-jarige keeper komt over van Eintracht Frankfurt, waar hij Kevin Trapp voor zich moest dulden. Ajax legt een flinke transfersom neer voor Ramaj, die in eerste instantie wordt gehaald als tweede doelman.

De Duitse doelman - die ook een Kosovaans paspoort heeft - zou volgens verschillende bronnen 8 miljoen euro hebben gekost. Door bonussen kan dat nog oplopen tot 10 miljoen. De onbekende Ramaj had een marktwaarde van 750.000 euro.

Eintracht Frankfurt

Ramaj speelde tot nu toe 2 wedstrijden voor Eintracht Frankfurt, verdeeld over 2 seizoenen. In beide wedstrijden kreeg hij 1 tegendoelpunt.

Keepers in Amsterdam

Geronimo Rulli is - als het aan Ajax ligt - komend seizoen de eerste doelman. Er gingen wat geruchten dat hij weer zou vertrekken uit Amsterdam, omdat hij heimwee zou hebben. Toch lijkt de Argentijnse WK-winnaar 'gewoon' te blijven. Jay Gorter is momenteel de tweede doelman, maar zou volgens sommige media verhuurd mogen worden. Remko Pasveer kampt met een blessure en is over een maand of 2 pas weer inzetbaar.