Officieel: Ian Maatsen na verloren halfjaar bij Chelsea op huurbasis naar Borrusia Dortmund
i

Getty Images

Officieel: Ian Maatsen na verloren halfjaar bij Chelsea op huurbasis naar Borrusia Dortmund

Jeroen Rooseboom • 12:31, 12-01-2024 / Laatste Update: 13:11, 15-01-2024

Chelsea heeft het contract van Ian Maatsen met twee jaar verlengd, tot medio 2027. De 21-jarige linkspoot zal het komende halfjaar voor de vierde keer worden verhuurd door de Londense club. Deze keer aan de Duitse topclub Borussia Dortmund, waarmee hij volgende maand zijn oude club PSV treft in de Champions League.

"Borussia Dortmund heeft hard gewerkt om mij te halen. Ik volg Dortmund en de fans al heel lang. Ik ben heel blij dat de transfer nu rond is en beloof dat ik alles zal geven voor het succes van het team", zegt hij op de clubwebsite.

Vroege overstap naar Engeland

De voormalig jeugdspeler van Feyenoord (2009 tot 2011), Sparta (2011 tot 2013) en PSV (2013 tot 2018) maakte op zijn zestiende al de overstap naar Chelsea. Daar heeft hij nu 16 duels in de hoofdmacht achter zijn naam staan.

Na eerdere verhuurperiodes aan Charlton Athletic (35 duels in League One) en Coventry City (42 duels in het Championship) maakte Maatsen vorig seizoen grote indruk bij Burnley. Als opkomende back was hij een van de belangrijkste spelers onder Vincent Kompany bij Burnley, dat met 101 punten overtuigend kampioen werd in het Championship.

376 speelminuten

Maatsen had het goed naar zijn zin bij Burnley, maar Chelsea besloot de veelzijdige linkspoot terug te halen naar Londen. Met slechts 376 speelminuten pakte dat het afgelopen halfjaar niet goed uit voor Maatsen. Hij mocht in twaalf competitieduels minuten maken, maar meestal waren dat zeer korte invalbeurten. Slechts twee keer speelde hij langer dan 25 minuten.