Officieel: Matthijs de Ligt verlaat Juventus en tekent tot 2027 bij Bayern München
i

Getty Images

Officieel: Matthijs de Ligt verlaat Juventus en tekent tot 2027 bij Bayern München

Sjors Tanis • 20:02, 19-07-2022 / Laatste Update: 10:40, 08-01-2024

Matthijs de Ligt mag zich speler van Bayern München noemen. Dat maakte Der Rekordmeister dinsdag bekend. De 22-jarige centrale verdediger vertrekt bij Juventus, waar hij nog een contract had tot 2024.

De Ligt tekent voor 5 seizoenen in München. De Duitse topclub betaalt naar verluidt 70 miljoen euro (exclusief bonussen) aan Juve.

3 seizoenen

De Ligt maakte in 2019 voor zo'n 80 miljoen euro de overstap van Ajax naar Juventus. In Italië speelde de Oranje-international regelmatig, maar een echte ster werd hij nooit. Met Juve werd hij kampioen in 2020, de Coppa Italia (Italiaanse bekertoernooi) werd een jaar later gewonnen. In 2020 pakte De Ligt ook de Supercoppa Italiana.

Teamgenoten

Bij Bayern komt De Ligt oud-ploeggenoten Ryan Gravenberch en Noussair Mazraoui van zijn tijd bij Ajax tegen. De middenvelder en verdediger kwamen eerder deze transferperiode over van de Amsterdamse club. Bayern speelde vorig jaar vooral met Niklas Süle en de Franse verdedigers Dayot Upamecano en Lucas Hernández centraal in de verdediging. Süle is transfervrij vertrokken naar concurrent Borussia Dortmund.

Bayern vertrok maandag naar Washington voor een trainingskamp. Woensdag staat een oefenwedstrijd tegen DC United, de ploeg van trainer Wayne Rooney, op het programma. In het weekeinde volgt een ontmoeting met Manchester City. De Ligt reisde dinsdag al af naar de Verenigde Staten om daar aan te sluiten bij de selectie.

11e titel op rij voor Bayern?

Bayern München werd afgelopen seizoen voor de 10e keer op rij kampioen van de Bundesliga, maar zal het komend seizoen wel voor het eerst sinds 2014 moeten doen zonder de naar FC Barcelona vertrokken topspits Robert Lewandowski. Bayern opent het nieuwe seizoen in de Bundesliga op vrijdag 5 augustus met de uitwedstrijd bij Eintracht Frankfurt.