Peter Bosz heeft gespierde man van de WK's en EK's binnen voor 10 miljoen
i

Olympique Lyon

Peter Bosz heeft gespierde man van de WK's en EK's binnen voor 10 miljoen

Eimert Pruis • 20:18, 23-08-2021 / Laatste Update: 11:21, 15-01-2024

Trainer Peter Bosz heeft zijn gewenste aankoop binnen. Xherdan Shaqiri komt voor een kleine 10 miljoen euro over van Liverpool, meldt Olympique Lyon maandagavond.

De 29-jarige middenvelder tekent een contract in Lyon tot medio 2024. Bosz wilde Shaqiri al een langere tijd hebben. Het duurde even maar dan heb je ook wat. Shaqiri is klein van stuk maar heeft spieren als staalkabels. Zoals hier te zien is op deze foto.

Shaqiri is een Zwitser met Kosovaarse roots. Bij Liverpool was hij vooral de ideale man en vervulde die rol met verve voor jaren. Op het WK en EK daar bloeide Shaqiri altijd op. Hij speelde in totaal 96 interlands en deed mee aan 3 WK's en 2 EK's. Bijna elk groot toernooi maakte hij wel 1 of meerder doelpunten en vaak ook nog eens van grote schoonheid. Het leverde hem al mooie transfers op. Voor zijn periode bij Liverpool speelde hij bijvoorbeeld bij clubs als Inter en Bayern München.

Bosz kan Shaqiri goed gebruiken want de Nederlandse coach kent een waardeloze seizoenstart. Na een 1-1 (Brest) en een 3-0-nederlaag (Angers) leek Lyon zondag eindelijk op weg naar een overwinning tegen Clermont. De club gaf echter een 3-1-voorsprong weg en moest genoegen nemen met een punt (3-3).