'Problemen tussen Jasper Cillessen en Valencia opgelost: keeper tekent voor 3 jaar bij NEC'
i

Getty Images

'Problemen tussen Jasper Cillessen en Valencia opgelost: keeper tekent voor 3 jaar bij NEC'

Sjors Tanis • 22:13, 07-08-2022 / Laatste Update: 23:35, 07-01-2024

Jasper Cillessen tekent spoedig bij NEC. De onderhandelingen tussen de 33-jarige doelman en Valencia zijn afgerond, meldt De Gelderlander.

Technisch directeur Ted van Leeuwen van NEC gaf voor aanvang van de thuiswedstrijd tegen FC Twente te kennen dat Cillessen in conflict is met Valencia omdat de Spanjaarden afspraken niet zouden zijn nagekomen.

Money

Later op zondag vonden Cillessen en Valencia elkaar alsnog. Hij had nog geld te goed van de club en Valencia liet hem op het laatste moment weten dat Cillessen van dat bedrag moest afzien. Inmiddels hebben beide partijen daar een compromis over bereikt.

Uistellen

Cillessen zet komende week zijn handtekening onder een 3-jarig contract bij NEC. De Nijmeegse club betaalt een transfersom van rond de 1 miljoen euro. Cillessen had nog een 1-jarig contract bij Valencia, dat van hem af wil om ruimte te creëren in het salarishuis.

NEC kondigde donderdagochtend de presentatie van Cillessen aan, maar moest de persconferentie vervolgens tot 2 keer toe uitstellen. De club kreeg hem niet speelgerechtigd voor de wedstrijd tegen FC Twente, waardoor Mattijs Branderhorst moest keepen. Cillessen bekeek het duel vanaf de tribune.

Cillessen keert na 11 jaar terug bij NEC. Hij belandde in 2001 in de jeugdopleiding en maakte in 2010 zijn debuut in het 1e elftal. Na 35 wedstrijden (competitie en beker) vertrok Cillessen in de zomer van 2011 naar Ajax. In 2016 verkaste hij naar FC Barcelona, dat hij in 2019 verruilde voor Valencia.