PSV slaat nogmaals toe en huurt Duits international Armel Bella-Kotchap
i

Pro Shots

PSV slaat nogmaals toe en huurt Duits international Armel Bella-Kotchap

Joris Kaper • 01:14, 02-09-2023 / Laatste Update: 18:10, 11-12-2023

Na de grote inkomende transfer van aanvaller Hirving Lozano heeft PSV op de slotdag van de transferwindow nog een speler vastgelegd! Armel Bella-Kotchap komt op huurbasis over van Southampton. Daarmee heeft trainer Peter Bosz ook zijn gewenste versterking in de verdediging binnen.

De Duitse Bella-Kotchap is een centrale verdediger die afgelopen seizoen uitkwam voor Southampton. Bij de Engelsen imponeerde hij en groeide uit tot één van de vaste centrale verdedigers. Dat werd ook opgemerkt in Duitsland, waarvoor hij inmiddels 2 keer uitkwam.

Volgens transferexpert Fabrizio Romano heeft PSV geen optie tot koop afgedwongen bij de huur van de 2-voudig international.

Jong, maar ervaren

"We maakten er geen geheim van dat we op zoek waren naar een extra optie voor de achterhoede", zegt Directeur Voetbalzaken Earnest Stewart op de website van PSV. "Ondanks zijn jonge leeftijd is hij een speler met Premier League- én Bundesliga-ervaring."

Bella-Kotchap heeft het profiel waar PSV naar op zoek was. "Hij kan de positie precies invullen zoals we dat graag zien. Hij is snel, fysiek sterk en ook nog eens goed aan de bal. Ik kijk er naar uit om hem in het elftal van Peter Bosz in actie te zien."