'PSV wil zich versterken met Belgisch jeugdinternational Aster Vranckx (20)'
i

Pro Shots

'PSV wil zich versterken met Belgisch jeugdinternational Aster Vranckx (20)'

Trevor Wagener • 09:23, 12-07-2023 / Laatste Update: 18:04, 11-12-2023

PSV hoopt zich op korte termijn te kunnen versterken met de Belg Aster Vranckx. De middenvelder werd het voorbije seizoen door werkgever Wolfsburg verhuurd aan AC Milan. De 20-jarige spelmaker is al op De Herdgang gespot.

Op het trainingscomplex zouden technisch directeur Earnest Stewart en trainer Peter Bosz hem verteld hebben dat hij een gewenste versterking zal zijn op het Eindhovense middenveld. PSV zag eerder sterkhouder Érick Gutiérrez terugkeren naar Mexico. Ook houdt de club rekening met een vertrek van Ibrahim Sangaré.

'PSV wil Aster Vranckx'

Wolfsburg nam Vranckx 2 jaar geleden nog voor 8 miljoen euro van KV Mechelen. Na een topdebuutseizoen in Duitsland mocht hij in San Siro zijn kunsten vertonen. Ondanks 9 optredens lichtte Milan de koopoptie in de huurovereenkomst niet.

In die periode werd Vranckx eveneens A-international van België. Normaal gesproken is hij aanvoerder van Jong België. De beloftevolle Rode Duivels sneuvelden, net als Jong Oranje, al in de groepsfase. Doordat Vranckx later aansloot, speelde hij niet mee tegen Nederland.