De beker als afscheidscadeau: deze huurspelers vertrekken definitief bij PSV
i

Pro Shots

De beker als afscheidscadeau: deze huurspelers vertrekken definitief bij PSV

Trevor Wagener • 13:00, 30-06-2023 / Laatste Update: 17:34, 11-12-2023

Voor Jarrad Branthwaite, Fábio Silva, Sávio Moreira de Oliveira en Thorgan Hazard zit de tijd bij PSV erop. Het 4-tal werd het voorbije voetbalseizoen gehuurd en keren deze zomer terug naar hun eigenlijke werkgevers.

Zodoende keerde verdediger Branthwaite terug bij Everton en Silva bij competitiegenoot Wolverhampton Wanderers. Sávio is terug bij Troyes en Hazard heeft zijn weg naar Borussia Dortmund weer hervonden. Op de digitale kanalen bedankte de Eindhovense ploeg hen voor hun inzet.

PSV zwaait huurlingen uit

Met name Fabio Silva bewees bij PSV van waarde te zijn: de Portugees, die in de 1e seizoenshelft het shirt van Anderlecht verdedigde, kwam in 19 duels tot 5 goals. Dankzij zijn beslissende strafschop pakte PSV het voorbije jaar de nationale beker (winst op Ajax).

De periode van Hazard in het Philips Stadion viel, mede door blessures, een beetje tegen. Wel kwam de Belg desondanks in 16 duels tot 1 assist en 2 treffers, waarvan 1 op bezoek bij Feyenoord. Mandekker Branthwaite, die aanvankelijk buiten de boot viel maar zich in het 1e elftal speelde, maakt met 36 PSV-duels in de benen weer de overstap over het Kanaal. Beiden scoorden in de bekerfinale, maar die laatste deed dat in eigen doel.