'PSV wil Branco van den Boomen transfervrij naar huis halen'
i

Getty Images

'PSV wil Branco van den Boomen transfervrij naar huis halen'

Bart van der Wijst • 11:14, 08-04-2023 / Laatste Update: 06:24, 12-12-2023

PSV denkt er na om Branco van den Boomen terug naar huis te halen. Dat schrijven Voetbal International en het Eindhovens Dagblad. De 27-jarige Van den Boomen, wiens contract na dit seizoen afloopt bij Toulouse, werd geboren onder de rook van Eindhoven.

Van den Boomen speelde al vaker in Eindhoven, maar dan voor de plaatselijke FC in de Eerste Divisie. Daar belandde de middenvelder nadat hij de jeugdopleiding van Ajax had doorlopen. In Amsterdam werd zijn contract niet werd verlengd in 2014.

Grote meneer

Van den Boomen speelde zich bij FC Eindhoven in de kijker bij sc Heerenveen. Het avontuur in Friesland mislukte echter, waardoor hij weer terugkeerde op het oude nest. Via Eindhoven en De Graafschap kwam hij in 2020 uit bij Toulouse. Dat bleek een schot in de roos. Die club promoveerde afgelopen jaar aan de hand van Van den Boomen naar de Ligue 1.

Met zijn haarfijne traptechniek zorgt Van den Boomen in Toulouse voor de nodige assists. Dit jaar staat de teller alweer op 8, een record voor de ploeg waar hij voor speelt. Ook bereikte hij afgelopen donderdag de Franse bekerfinale. Toch vindt de middenvelder het mooi geweest na 3 seizoenen in Frankrijk en dus staat hij voor een transfervrij vertrek.

Gesprekken

De zaakwaarnemer van Van den Boomen voerde volgens de eerder genoemde media al gesprekken met PSV. Afgelopen maandag (3 april) sprak de 27-jarige Nederlander bij Rondo over zijn toekomst. Dat fragment zie je hieronder.