'PSV wil succesvolle selectie bij elkaar houden, maar aanvaller wil deze winter vertrekken'
i

Pro Shots

'PSV wil succesvolle selectie bij elkaar houden, maar aanvaller wil deze winter vertrekken'

Noah Hoogenboezem • 20:16, 08-01-2024 / Laatste Update: 08:12, 15-01-2024

PSV had een perfecte eerste seizoenshelft: de ploeg won alle wedstrijden in de Eredivisie en plaatste zich knap voor de volgende ronde in de Champions League. Niet vreemd dus dat PSV na de winter met dezelfde selectie verder wilde, maar dat lijkt niet helemaal te gaan lukken. Aanvaller Yorbe Vertessen zou graag willen vertrekken. Dat meldt Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad.

Vertessen staat in de belangstelling van Union Berlin, Toulouse en Valencia. Het is volgens het Eindhovens Dagblad wel de vraag of de Spaanse club de Belg kan betalen. Vertessen zou zelf wel oren hebben naar een vertrek, want hij wil graag ergens basisspeler worden. Dat is hij bij PSV niet. De club schat de waarde van Vertessen op zo'n vijf miljoen euro in. Zijn contract loopt nog tot de zomer van 2025.

Invaller

Vertessen speelt sinds de jeugd bij PSV en maakte eind 2020 zijn debuut voor het eerste elftal. Een basisplaats kreeg hij nooit en dus werd hij vorig seizoen verhuurd aan het Belgische Union Saint-Gillis. Onder Peter Bosz was hij dit seizoen regelmatig belangrijk als invaller. Zo gaf hij de assist bij de winnende goal van Ricardo Pepi uit bij Sevilla. Daardoor plaatste PSV zich voor de volgende ronde in de Champions League.