'RB Leipzig verkiest Frans toptalent boven Geertruida: transfer Feyenoorder van de baan'
i

Pro Shots

'RB Leipzig verkiest Frans toptalent boven Geertruida: transfer Feyenoorder van de baan'

Trevor Wagener • 17:18, 09-08-2023 / Laatste Update: 00:50, 12-12-2023

Gaat Feyenoord-verdediger Lutsharel Geertruida nou wel of niet op korte termijn de overstap naar Bundesligaclub RB Leipzig maken? De international wordt al weken in verband gebracht met een transfer naar Oost-Duitsland, maar nu lijkt 'de Blikjesclub' voor een alternatief te hebben gekozen.

De 23-jarige Rotterdammer, die pal naast de Kuip opgroeide en als jong ventje bij Overmaas werd weggehaald, was al tot een persoonlijk akkoord gekomen met RB Leipzig. Díe club lijkt de zinnen nu op Castello Lukeba te hebben gezet. Dat schreef transferjournalist Fabrizio Romano woensdag op Twitter.

'RB Leipzig verkiest Lyon-speler boven Geertruida'

De 20-jarige centrale verdediger van Olympique Lyon staat, net als Geertruida, te boek als 1 van de grootste verdedigende talenten ter wereld. Volgens Romano zitten RB en Lyon al in de afrondende fase van de deal.

RB Leipzig zwaaide deze zomer topverdediger Josko Gvardiol uit. De 21-jarige stopper tekende voor 5 jaar bij Manchester City, wat liefst 90 (!) miljoen euro voor hem betaalde. Hierdoor werd Gvardiol officieel de allerduurste verdediger ooit.

Understand RB Leipzig are now getting closer to Castello Lukeba — talks finally advancing to key stages 🚨🔴⚪️🇫🇷

Lutsharel Geertruida deal, on the verge of collapsing now. pic.twitter.com/7Di4oWKBwD

— Fabrizio Romano (@FabrizioRomano) August 9, 2023