'Real Madrid denkt aan oud-PSV'er Jarrad Branthwaite'
i

Pro Shots

'Real Madrid denkt aan oud-PSV'er Jarrad Branthwaite'

Brian Vesseur • 17:40, 09-01-2024 / Laatste Update: 12:35, 15-01-2024

Real Madrid heeft zijn oog laten vallen op Jarrad Branthwaite, weet Daily Mail. Vorig seizoen speelde de inmiddels 21-jarige verdediger 36 wedstrijden voor PSV. De Eindhovenaren huurden hem van Everton, waar hij dit seizoen een basisplaats afdwong.

Branthwaite speelde dit seizoen zeventien van de twintig Premier League-wedstrijden helemaal uit. Ook speelde hij al vier bekerpotjes (drie keer League Cup, eenmaal FA Cup) van begin tot eind mee voor Everton. Real Madrid is gecharmeerd geraakt van de kwaliteiten van de boomlange verdediger, die zes interlands voor Jong Engeland speelde. Sinds de zomer is de marktwaarde van Branthwaite gestegen van tien naar 25 miljoen euro.

Real Madrid

Momenteel heeft Real Madrid vier centrale verdedigers in de ploeg. Eder Militão en David Alaba staan op dit moment aan de kant met een blessure, waardoor Antonio Rüdiger en aanvoerder Nacho Fernandez vaak spelen. Nacho is jarenlang de ideale twaalfde man geweest bij Real Madrid, omdat hij op elke verdedigende positie inzetbaar is. Nu wordt de 33-jarige verdediger vermoedelijk vaker opgesteld dan trainer Carlo Ancelotti lief is.

Alaba (31) en Rüdiger (30) kunnen nog wel even mee, maar Real Madrid voert een slim beleid door al vroeg voor te sorteren op ouder wordende spelers. Dat deed De Koninklijke de afgelopen seizoenen al met het aantrekken van jongens als Aurélien Tchouaméni, Eduardo Camavinga en in mindere mate Arda Güler. De 20-jarige Jude Bellingham kwam deze zomer ook naar Madrid, maar had geen aanpassingstijd nodig.