Real Madrid hoopt op superzomer: 'Club verzoekt Alphonso Davies om niet bij te tekenen'
i

Getty Images

Real Madrid hoopt op superzomer: 'Club verzoekt Alphonso Davies om niet bij te tekenen'

Brian Vesseur • 12:17, 10-01-2024 / Laatste Update: 10:38, 15-01-2024

Het belooft een enorm lekkere transferzomer te worden voor Real Madrid. Kylian Mbappé staat al jaren nadrukkelijk in de belangstelling van De Koninklijke en de Franse superster heeft momenteel een aflopend contract bij Paris Saint-Germain. En hij is niet de enige jonge ster die naar de Spaanse hoofdstad kan verkassen.

Real Madrid heeft namelijk zijn oog laten vallen op Alphonso Davies van Bayern München. Volgens Sky Germany vroeg Real Madrid zelfs aan Davies om zijn contract bij de Duitse club niet te verlengen, zodat hij iets goedkoper is deze zomer. Op dit moment heeft de Canadees een contract tot de zomer van 2025 in München.

Probleem opgelost

De 23-jarige linksback, die nu al 44 interlands voor Canada achter zijn naam heeft staan, lijkt op papier een ideale versterking voor Real Madrid. Trainer Carlo Ancelotti posteert nu met enige regelmaat Eduardo Camavinga op linksback, terwijl de Fransman van nature een middenvelder is. Met Davies zou het probleem linksachterin in één klap opgelost zijn.

Transferbeleid

Dat niet alleen, de transfer past ook in het beleid dat Real Madrid al een aantal jaar voert. De Spaanse topclub haalt jonge spelers, die de ruimte krijgen om zichzelf in het elftal te voetballen. Jude Bellingham had daar anderhalve dag voor nodig, een speler als Rodrygo iets langer. Real Madrid heeft veel ervaren spelers die de gaten kunnen opvangen, tot de jonge talenten er klaar voor zijn.