Real Madrid-legende Marcelo keert na mislukt Grieks avontuur terug bij 1e liefde

Trevor Wagener • 18:15, 24-02-2023 / Laatste Update: 00:17, 12-12-2023

De Braziliaanse linksback Marcelo (34) keert na zestien jaar terug bij Fluminense. Bij de club uit Rio de Janeiro speelde hij als tiener slechts elf wedstrijden voor hij naar Real Madrid vertrok.

Marcelo brak al op zijn 17e door bij Fluminense. Na 3 doelpunten in 11 wedstrijden had Real Madrid al genoeg gezien en klopte de grootmacht aan de deur. Op 1 januari 2007 vertrok Marcelo voor 6,5 miljoen euro naar de Spaanse topclub.

Palmares Marcelo bij Real Madrid

Het bleek een koopje, want Marcelo bleef uiteindelijk ruim 15 jaar. In 546 wedstrijden kwam hij tot 38 doelpunten en 130 assists voor Real Madrid, waarmee hij 5 keer de Champions League won en 6 keer Spaans kampioen werd.

Vorig seizoen was lang onduidelijk of Marcelo nog een jaar bij Real Madrid zou blijven. De 56-voudig Braziliaans international wilde dat graag, ook omdat zijn talentvolle zoon Enzo Alves Vieira (13) in de jeugdopleiding van Real Madrid speelt.

De clubleiding besloot echter anders: Real wilde doorselecteren, waar dat een jaar eerder al gebeurde met Sergio Ramos. Marcelo vertrok transfervrij, maar daar besloot hij vorige week na 3 goals in 10 wedstrijden zijn contract te laten ontbinden.

Bailar na Copacabana

Marcelo keert nu dus terug naar zijn geboortestad Rio de Janeiro, waar hij de afgelopen jaren altijd op het strand te vinden was in zijn vakanties. Het nieuwe seizoen in de Braziliaanse competitie gaat half april van start.