Roger Schmidt woest over handelswijze Chelsea: 'Ze proberen Enzo gek te maken'
i

Getty Images

Roger Schmidt woest over handelswijze Chelsea: 'Ze proberen Enzo gek te maken'

Eimert Pruis • 19:26, 05-01-2023 / Laatste Update: 03:42, 12-12-2023

Benfica-trainer Roger Schmidt heeft donderdag uitgehaald naar Chelsea. De Duitser, die eerder 2 seizoenen lang PSV onder zijn hoede had, is allerminst te spreken over de manier waarop de Engelse club probeert Enzo Fernández naar Londen te halen.

De 21-jarige Argentijn won vorige maand met zijn land de wereldtitel, werd gekozen tot grootste talent van het WK en is nu in trek bij andere clubs. In het contract van Fernández, die in de zomer overkwam van River Plate, staat dat hij voor een afkoopsom van 120 miljoen euro mag vertrekken.

Chelsea voor dubbeltje op 1e rang

Volgens Schmidt probeert Chelsea nu onder dat bedrag uit te komen. "Er is een club die onze speler wil", zei Schmidt zonder de naam van Chelsea te noemen. "Ze weten dat wij de speler niet willen verkopen. Ze proberen de speler nu gek te maken en zeggen dat ze de clausule kunnen betalen. Door hem op die manier gek te maken, proberen ze Fernández aan hun kant te krijgen. En later willen ze dan over die clausule onderhandelen. Het is respectloos richting Benfica en richting ons allemaal. Dat kan ik niet accepteren."