XXL-contract: dit wordt het salaris van Hakim Ziyech bij Al-Nassr
i

Getty Images

XXL-contract: dit wordt het salaris van Hakim Ziyech bij Al-Nassr

Brian Vesseur • 01:18, 22-06-2023 / Laatste Update: 04:18, 12-12-2023

Hakim Ziyech gaat een topverdiener worden in de voetbalwereld. De aanvallend ingestelde speler staat in de nadrukkelijke belangstelling van Al-Nassr, de Arabische club waar Cristiano Ronaldo ook speelt. Het lijkt erop dat Ziyech naar Saoedi-Arabië vertrekt. En dit is het salaris wat Hakim Ziyech daar gaat krijgen.

Momenteel speelt Ziyech, die geboren is in Dronten, bij Chelsea. Bij de Londense club - die de volledige transferzomer overnemen - is hij overbodig. En dus mag hij, net als een aantal andere spelers van Chelsea, naar Saoedi-Arabië vertrekken.

LEES OOK: Dit is de reden dat Chelsea Hakim Ziyech en andere spelers in Saoedi-Arabië dumpt

Salaris Hakim Ziyech

Volgens CBS Sports-journalist James Benge kan Ziyech 15 miljoen euro per jaar plus bonussen opstrijken bij Al-Nassr. Een megabedrag! Goed, het is niks bij de 200 miljoen euro per jaar die Ronaldo krijgt, maar Ziyech gaat er financieel gezien flink op vooruit.

Eredivisie

Ziyech speelde in Nederland voor sc Heerenveen en FC Twente, waarna hij naar Ajax vertrok. Bij de Amsterdammers maakte hij furore, wat hem een transfer naar Chelsea opleverde. Met die club won hij de Champions League, maar hij werd daar nooit echt een basisspeler.