Sam Lammers op huurbasis naar FC Utrecht en hoopt weer eens écht doelpunten te gaan maken
i

Pro Shots

Sam Lammers op huurbasis naar FC Utrecht en hoopt weer eens écht doelpunten te gaan maken

Brian Vesseur • 17:33, 10-01-2024 / Laatste Update: 09:38, 15-01-2024

Sam Lammers vertrekt op huurbasis naar FC Utrecht. De Nederlandse spits hoopt eindelijk weer eens écht doelpunten te gaan maken, na jaren van droogte. De inmiddels 26-jarige Lammers scoorde ná zijn successeizoen bij sc Heerenveen in 2018/2019 nog maar elf keer in vijf seizoenen.

Bij Heerenveen scoorde Lammers - als huuring van PSV - zestien keer in de Eredivisie, met ook nog drie doelpunten in vier bekerwedstrijden. Reden genoeg voor PSV om de spits weer terug van Friesland naar Noord-Brabant te halen, maar daar kwam hij amper aan spelen toe. Na één seizoen vertrok Lammers alweer naar Atalanta Bergamo, dat acht miljoen euro voor hem neertelde.

Ook daar lukte het niet. De Italiaanse club verhuurde hem aan Eintracht Frankfurt, Empoli én Sampdoria, maar nergens herbeleefde hij zijn Friese successeizoen. In de zomer kocht het Schotse Rangers hem voor 3,5 miljoen euro, in de hoop dat doelpunten maken wél zou lukken in de Schotse competitie. Met twee goals in zeventien competitiewedstrijden viel dat nog tegen. Dus mag hij het op huurbasis in Utrecht proberen.

Spitsen bij FC Utrecht

Utrecht heeft momenteel de spitsen Mats Seuntjens, Ole Romeny, Isac Lidberg en Anthony Descotte. De laatste twee zijn op dit moment geblesseerd. Terwijl Seuntjens op weg lijkt naar zijn oude club RKC Waalwijk.