'Schoonvader Bergkamp praat met Vieira over komst Van de Beek, Valencia ook geïnteresseerd'
i

Getty Images

'Schoonvader Bergkamp praat met Vieira over komst Van de Beek, Valencia ook geïnteresseerd'

Eimert Pruis • 10:30, 28-01-2022 / Laatste Update: 23:11, 11-12-2023

Crystal Palace en Valencia zijn de overgebleven clubs om Donny van de Beek op huurbasis over te nemen deze winter. Britse en Spaanse media melden dit. Dennis Bergkamp heeft zelfs met oud-ploeggenoot bij Arsenal Patrick Vieira gesproken over Van de Beek.

Bergkamp is de schoonvader van de oud-middenvelder van Ajax. Van de Beeks vriendin Estelle Bergkamp is in verwachting van hun 1e kindje. Bergkamp wil graag dat zijn schoonzoon aan spelen toekomt en dus sprak hij met Vieira, die tegenwoordig coach is van Crystal Palace.

De Londenaren zien wel wat in de komst van Van de Beek, maar ook Valencia is in de markt. De club van keeper Jasper Cillessen verkocht donderdag Daniel Wass aan Atlético Madrid en kijkt naar een nieuwe middenvelder. Ilaix Moriba van RB Leipzig (voorheen FC Barcelona) is kandidaat nummer 1, maar Van de Beek zou ook goed in Mestalla passen. Wellicht haalt Valencia ze allebei.

En dan is er nog Manchester United zelf. Coach Ralf Rangnick wil liever dat Van de Beek blijft. Hij ziet in de Nederlander de ideale 12e man. Van de Beek is niet te spreken over de handelswijze van ManU en voelt zich misleid.