Sparta blijft op Japanse tour en haalt nog voor transferperiode maatje voor Koki Saito
i

Pro Shots

Sparta blijft op Japanse tour en haalt nog voor transferperiode maatje voor Koki Saito

Yvo van Dorst • 12:29, 21-12-2023 / Laatste Update: 06:21, 05-01-2024

Sparta Rotterdam heeft de eerste winteraankoop nog voor het openen van de transferwindow al binnen. De komst van de Japanner Koki Saito is op Het Kasteel zo goed bevallen, dat de ploeg maar een maatje voor hem heeft gehaald. Vleugelaanvaller Shunsuke Mito tekent tot 2028 bij Sparta Rotterdam.

De Japanse buitenspeler komt over van Albirex Niigata uit zijn geboorteland. De 21-jarige Mito promoveerde in 2022 met zijn ploeg naar het hoogste niveau in Japan en een jaar later werd hij in de J League het Grootste Talent van het Jaar. Vanaf 2 januari sluit Mito aan bij Sparta en gaat hij mee op trainingskamp naar Spanje.

'Saito was positief'

Volgens technisch directeur Gerard Nijkamp is er veel gedaan om Mito uiteindelijk naar Sparta te krijgen. "We hebben Shunsuke lange tijd gevolgd, hebben veel tijd gestoken in de overgang van Japan naar Rotterdam. Het heeft uiteraard meegespeeld dat Koki Saito en de mensen om hem heen positief zijn over Sparta en de ontwikkelmogelijkheden bij ons. Daarnaast zijn we naar Japan gegaan om hem te ontmoeten en het plan door te spreken."