Stunt Ajax met komst Jordan Henderson? 'Ze laten zich gebruiken door zijn management'
i

Getty Images

Stunt Ajax met komst Jordan Henderson? 'Ze laten zich gebruiken door zijn management'

Bart van der Wijst • 17:28, 10-01-2024 / Laatste Update: 11:25, 15-01-2024

Ajax lijkt serieus werk te maken van de komst van Jordan Henderson. De 33-jarige Engelse middenvelder heeft het niet naar zijn zin bij Al-Ettifaq in Saudi-Arabië. Ajax wil profiteren van die onvrede bij Henderson, maar Valentijn Driessen, chef voetbal van De Telegraaf, vraagt zich af of het tot een transfer komt.

"Ajax staat niet als enige op de stoep bij Henderson. Volgens mij zijn er nog een club uit de Bundesliga en twee uit de Premier League die hem graag willen", aldus Driessen.

Salaris

Henderson verdient bij Al-Ettifaq op jaarbasis zo'n 15 miljoen euro. Dat bedrag kan Ajax never nooit betalen. "We weten ook niet of het om koop of huur gaat. Of wat de mogelijkheden zijn. En of die Saudi's wel of niet mee willen werken", vertelt Driessen. "Maar misschien wil Henderson ook wel heel veel inleveren", suggereert Driessen, met het oog op het EK.

'Ajax laat zich gebruiken'

Driessen verwacht niet dat het tot een transfer komt. "Ik heb ook wel een beetje het idee dat Ajax gebruikt wordt door zijn management, om de druk erop te zetten bij de andere teams waar hij liever heen gaat." Een terugkeer naar Engeland zou gevoelig liggen. Veel voetbalfans vonden het niet kunnen dat Henderson vertrok naar Saudi-Arabië, terwijl hij een van de voorvechters van de LHBTIQ+-gemeenschap was. "Hij zal niet met open armen ontvangen worden, dus misschien biedt Ajax dat een kans", denkt Driessen.

"Het is aan hem, maar ik heb ook wel een beetje het idee dat ze gebruikt worden en dat hij Ajax, de nummer vijf van Nederland, niet als een serieuze kandidaat ziet. Maar je weet het nooit. Als je het niet probeert, grijp je zeker mis. Het zou geweldig zijn als een speler van zijn statuur in de Eredivisie komt voetballen, dat is een ding dat zeker is."