Sven Mislintat kan met update Ajax-fans niet gerust stellen: 'Kan best nog paar periodes duren'
i

Pro Shots

Sven Mislintat kan met update Ajax-fans niet gerust stellen: 'Kan best nog paar periodes duren'

Yvo van Dorst • 19:30, 27-07-2023 / Laatste Update: 08:14, 12-12-2023

Technisch directeur van Ajax, Sven Mislintat, durft nog geen toezeggingen te doen over mogelijke transfers bij Ajax. Dat vertelt de Duitser in gesprek met Voetbal International. Volgens Mislintat zou het best kunnen dat de selectie deze zomer nog niet rondkomt.

"Het is ook goed om te zeggen dat het opnieuw in balans brengen van de selectie wellicht meerdere transferwindows gaat duren", vertelt Mislintat over de selectie van de Amsterdammers. "Dit is een nieuw project, maar wel een project met ambities. Als je bij Ajax werkt is de verwachting dat je kampioen wordt, ongeacht de financiële situatie waar je je in bevindt."

Eduard Spertsyan

Over de interesse in Eduard Spertsyan was de laatste tijd een hoop te doen. Mislintat zegt dat Ajax ook intern nadenkt over het zaken doen met Rusland. "We hebben op dit moment niet besloten dat we hem willen kopen, we verkennen de markt."

Mohammed Kudus en Edson Álvarez

Qua vertrekken bij Ajax wordt er veel gekeken naar Mohammed Kudus en Edson Álvarez. Er zou genoeg interesse zijn, maar het is voorbarig om te zeggen dat zij vertrekken, vertelt Mislintat. "Dat kan natuurlijk elk moment veranderen, maar op dit moment ligt er niets concreets op tafel. We hebben goede gesprekken met beide spelers en hun zaakwaarnemers en we zijn zo open als mogelijk naar elkaar, ook met betrekking tot tijdlijnen en deadlines."

Josip Sutalo

Na het vertrek van Jurriën Timber moet Ajax op zoek naar een nieuwe centrumverdediger. Josip Sutalo van Dinamo Zagreb is daarvoor 1 van de kandidaten, meldt Mislintat. "Ik heb de interesse in Sutalo tot dusver niet bevestigd, maar het is een gegeven dat hij een van de kandidaten is om ons te versterken, dat kan ik dus hierbij zeggen."