Trainer Jos Luhukay vertrekt bij VVV-Venlo
i

Pro Shots

Trainer Jos Luhukay vertrekt bij VVV-Venlo

Eimert Pruis • 13:48, 30-05-2022 / Laatste Update: 22:42, 11-12-2023

Trainer Jos Luhukay vertrekt bij eerstedivisieclub VVV-Venlo. Dat maakten de Limburgers maandag bekend. De Venlose coach en VVV zijn samen tot dit besluit gekomen, zo klinkt dat zo mooi. 4 maanden geleden verlengde VVV het contract van Luhuaky nog tot medio 2023.

"We zijn tot de conclusie gekomen dat het voor beide partijen beter is om, met het oog op de toekomst van de club, de samenwerking nu te beëindigen." Luhukay kwam vorig jaar maart bij VVV en slaagde er niet in om de club uit zijn stad te behouden voor de Eredivisie. VVV ging toch verder met hem in de Keuken Kampioen Divisie. Daarin eindigde de club teleurstellend op de 10e plaats.

Lange termijntrainer

De club wilde, zo blijkt uit het persbericht op de VVV-site, een trainer hebben voor de wat langere termijn. "Na een zorgvuldige afweging acht hij zich niet de geschikte persoon om zich hieraan voor een langere periode te committeren en daarom heeft hij in goed overleg met VVV besloten om te stoppen als hoofdtrainer", schrijft VVV over Luhukay.

'Er liggen veel uitdagingen'

"Ik heb met veel toewijding, passie en plezier gewerkt bij 'mijn' VVV. Er liggen veel uitdagingen en mogelijkheden om voor de langere termijn iets moois op te bouwen. Het belang van de club gaat boven alles en ik denk dat het nu een geschikt moment is voor mezelf en de club om dit aan anderen over te laten", aldus Luhukay zelf.