Transferwinter: Ajax-flop Georges Mikautadze op huurbasis terug naar Metz
i

Pro Shots

Transferwinter: Ajax-flop Georges Mikautadze op huurbasis terug naar Metz

Brian Vesseur • 17:25, 04-01-2024 / Laatste Update: 18:35, 04-01-2024

De transferperiode is aangebroken en dat betekent héél veel transfers en nóg meer geruchten. Bij Sportnieuws.nl ben je aan het juiste adres voor de nieuwste transfers en de sappigste geruchten. Check hier de Nederlandse transfers én de belangrijkste done deals uit het buitenland.

De Nederlandse transfermarkt is op 2 januari geopend en sluit weer om 23.59 uur op 1 februari.

Donderdag 4 januari

16.24 uur: FC Metz en Ajax definitief akkoord over Georges Mikautadze

Georges Mikautadze is op huurbasis terug naar FC Metz. De Franse club heeft in overleg met Ajax ook een optie tot koop toegevoegd aan de deal. Volgens De Telegraaf is de eventuele transfersom 15 miljoen euro, L'Équipe spreekt over 10 miljoen euro. Ajax kocht de speler deze zomer nog voor 16 miljoen euro. Lees hier meer.

15.55 uur: Miles Robinson tekent niet bij PSV, maar FC Cincinnati

Miles Robinson stond afgelopen zomer in de belangstelling van PSV. De Amerikaanse verdediger had deze winter een aflopend contract bij Atlanta United. Robinson, 27-voudig international van Team USA, blijft in de MLS spelen: hij tekent bij FC Cincinnati.

15.27 uur: 'Bayern wil PSV in de weg zitten in strijd om Zweeds talent'

PSV is al even geïnteresseerd in het Zweedse talent Jonah Kusi-Asare. De aanvaller, nu speler van AIK Solna, stond volgens Zweedse media al even op de radar in Eindhoven. Nu heeft PSV een kaper op de kust: Bayern München. Volgens Fussball News heeft Der Rekordmeister hem al een contract aangeboden van 3,5 jaar.

13.30 uur: Arsenal toont interesse in Jorrel Hato van Ajax

Volgens de Britse krant The Telegraph wil de Engelse topclub Arsenal dolgraag de handtekening van Jorrel Hato hebben. De 17-jarige verdediger van Ajax is bezig aan een sterk seizoen bij de Amsterdammers. Lees hier meer.

12.58 uur: Sergio Reguilón maakt plaats voor Tyrell Malacia

Sergio Reguilón gaat terug naar Tottenham Hotspur. De linksback werd gehuurd door Manchester United vanwege aanhoudende problemen op de linkerflank vanwege blessures van Luke Shaw en Tyrell Malacia. Die 2 zijn op de weg terug en daarom gaat Reguilón terug naar Londen. Gaan we Malacia weer zien spelen bij United?

10.25 uur: Kylian Mbappé laat nog niets los over zijn toekomst

Voor welke club speelt Kylian Mbappé komend seizoen? Dat laat de Franse sterspeler voorlopig in het midden. "Ik heb nog niets besloten, ik heb nog geen keuze gemaakt", zei hij op woensdag na het winnen van de Franse Super Cup. Mbappé wordt al tijden in verband gebracht met Real Madrid. Dat wordt versterkt door zijn aflopende contract.

8.45 uur: Dick Adcocaat is in gesprek om bondscoach van Curaçao te worden

Dick Advocaat is al zo'n 20 keer echt gestopt als trainer, maar het blijft toch bij hem kriebelen. De voetbalbond van Curaçao meldt namelijk in een persbericht dat er gesprekken gaande zijn tussen hen en Advocaat voor het bondscoachschap. Lees hier meer!

8.28 uur: 'Ajax en Juventus willen talent van PSV losweken'

Ajax en Juventus hebben interesse in Raf van de Riet van (Jong) PSV, volgens het Eindhovens Dagblad. Lees hier meer over de 17-jarige linksback van de Eindhovenaren.

Woensdag 3 januari

19.08 uur: Hajduk Split geeft oud-speler salaris van 1 euro

Hajduk Split heeft een wel heel voordelig dealtje gesloten: het geeft oudgediende van de club Nikola Kalinic (35) een salaris van 1 hele euro per maand. De spits, die in het verleden o.a. bij Atlético Madrid, Juventus en AC Milan onder contract stond, keert daarmee terug bij zijn oude liefde. Zijn doel is om de club uit de havenstad voor het eerst in 19 jaar kampioen te maken.

15.58 uur: 'AS Roma wil Dean Huijsen aantrekken'

AS Roma heeft zich in de strijd om de handtekening van Dean Huijsen gemengd. De Nederlander, die recent aan de 1e selectie van Juventus werd toegevoegd, leek op weg naar Frosinone, maar volgens Tuttomercatoweb probeert Roma die transfer te kapen. Bij de Romeinen hebben ze achterin veel problemen, waarbij ze de 18-jarige Huijsen als oplossing zien.

14.10 uur: AC Milan haalt verhuurde Matteo Gabbia terug

AC Milan heeft Matteo Gabbia, die verhuurd was aan Villarreal, teruggehaald. De Italianen hadden naar eigen zeggen behoefte aan een sterke verdediger. Liefst 5 van de centrale verdedigers van Milan zijn geblesseerd: Fikayo Tomori, Malick Thiaw, Pierre Kalulu, Marco Pellegrino en Mattia Caldara. Simon Kjaer is op dit moment de enige fitte centrale verdediger.

13.19 uur: 'Lecce klopt aan bij Feyenoord voor Javairo Dilrosun'

Het Italiaanse Lecce, uitkomend in de Serie A, is in de zoektocht naar versterking op de vleugels uitgekomen bij Javairo Dilrosun van Feyenoord, volgens 1908.nl. De Italianen willen Dilrosun voorlopig alleen op huurbasis overnemen. Feyenoord ziet alleen niets in een 'kaal leenvoorstel': de Rotterdammers zijn alleen geïnteresseerd in het uitlenen van de 25-jarige aanvaller als daar in de toekomst een vaste transfer tegenover staat.

11.37 uur: Maximiliano Romero en Richard Ledezma keren terug bij PSV

Maximiliano Romero en Richard Ledezma zijn deze winter teruggekeerd bij PSV. Romero werd verhuurd aan Racing Club, Ledezma werd verhuurd aan New York City.

10.06 uur: ‘Italiaanse club klopt bij Ajax aan voor definitieve overname Owen Wijndal’

Ajax kan mogelijk op korte termijn geld vangen voor Owen Wijndal. Volgens het Italiaanse Tuttosport heeft Torino interesse in de linksback. De Serie A-club zou Wijndal als wingback in willen zetten. Momenteel speelt de 24-jarige Wijndal op huurbasis bij Royal Antwerp, waar Marc Overmars directeur is. Lees hier meer.

08.44 uur: Borussia Dortmund aast op 2 Premier League-spelers

Eerder ging al het gerucht dat Borussia Dortmund en Manchester United dachten aan een tijdelijke ruildeal tussen Jadon Sancho en Donyell Malen. Het lijkt er in ieder geval steeds meer op dat Sancho (tijdelijk) naar Duitsland vertrekt. De buitenspeler, die al voor Dortmund uitkwam, wil liever vandaag dan morgen aansluiten bij Borussia Dortmund. Dat zegt Fabrizio Romano.

Ondertussen wil de Duitse club ook Ian Maatsen van Chelsea hebben. Borussia zoekt een nieuwe linksback en Maatsen is de vaste invaller bij Chelsea. De Nederlander zou in Duitsland vaker aan de bak kunnen komen. Chelsea wil 33 miljoen euro voor hem hebben, meldt The Evening Standard.

Dinsdag 2 januari

15.33 uur: ‘Giovanni van Bronckhorst wordt nieuwe trainer van Besiktas, alleen NAC doet moeilijk’

Giovanni van Bronckhorst wordt hoogstwaarschijnlijk de nieuwe trainer van de Turkse topclub Besiktas. Dat bevestigen bronnen aan Voetbal International. Er is echter een probleempje: Gio wil Jean-Paul van Gastel meenemen als assistent, maar NAC Breda werkt vooralsnog niet mee.

15.29 uur: Ajax en Metz zijn bijna akkoord over Georges Mikautadze

Georges Mikautadze keert op korte termijn terug bij Metz. De Franse club, dat afgelopen seizoen promoveerde naar de Ligue 1, gaat de Georgiër tot het einde van het seizoen huren. Afgelopen zomer kocht Ajax hem nog voor zestien miljoen euro van datzelfde Metz. Ajax gaat dinsdag op trainingskamp naar het Spaanse Cadiz en Mikautadze stapt niet mee het vliegtuig in. VI meldde dit nieuws als eerst.

14.07 uur: Fabrizio Romano: 'Bayern krijgt de helft bij transfer Joshua Zirkzee'

Als er een club blij is - naast Bologna zelf - met het goede spel van Joshua Zirkzee, dan is het Bayern München wel. De Duitse club verkocht de Nederlandse spits in de zomer van 2022 aan Bologna en heeft wat uitstekende doorverkoopclausules toegevoegd aan die transfer. Zo ontvangt Bayern de helft van de transfersom, terwijl de 22-jarige Zirkzee voor 40 miljoen euro is los te weken bij Bologna. Dat betekent dus automatisch 20 miljoen euro voor Bayern. Daarnaast krijgen de Duitsers óók nog eens 8,5 miljoen euro als vast extraatje.

11.19 uur: 'Chelsea krijgt Hakim Ziyech eerder terug van Galatasaray'

De Turkse media staan niet bekend als heel betrouwbaar, maar dit gerucht van NTV Spor wilden we toch delen. Galatasaray zou niet tevreden zijn over het spel van Hakim Ziyech en de Turkse club zou hem daarom vroegtijdig terug willen sturen naar Chelsea. Gala huurt de Marokkaanse middenvelder officieel tot het einde van het seizoen van Chelsea.