Transferwinter: Ian Maatsen naar Dortmund, Engelse topclub zit achter Joshua Zirkzee aan
i

Getty Images

Transferwinter: Ian Maatsen naar Dortmund, Engelse topclub zit achter Joshua Zirkzee aan

Brian Vesseur • 12:42, 12-01-2024 / Laatste Update: 07:05, 15-01-2024

De transferwinter is inmiddels meer dan een week open in de Europese topcompetities. Zo maakte PSV-aanvaller Jason van Duiven al tijdelijk de overstap naar Almere City en ging Dean Huijsen op huurbasis van Juventus naar AS Roma. Check hier nog veel meer nieuwtjes over de winterse transferwindow.

De Nederlandse transfermarkt is op 2 januari geopend en sluit weer om 23.59 uur op 1 februari.

Check hier de belangrijkste transfers en geruchten van 2 januari tot en met 7 januari.

Transferwinter Eredivisie & buitenlands voetbal

Vrijdag 12 januari

11.42 uur: Ian Maatsen vertrekt op huurbasis naar Dortmund

Ian Maatsen wordt door Chelsea verhuurd aan Borussia Dortmund. Dat betekent dat hij binnenkort een weerzien heeft met zijn oude club PSV, als zij elkaar treffen in de Champions League. Lees hier meer.

9.07 uur: Arsenal zit achter Joshua Zirkzee aan

Volgens Engelse media, zoals Daily Mail en Daily Telegraph, zit Arsenal achter Joshua Zirkzee aan. De 22-jarige aanvaller scoorde al 7 keer dit seizoen voor Bologna in de Serie A. Transfermarkt.nl schat zijn marktwaarde op 30 miljoen euro.

Donderdag 11 januari

21.30 uur: Eric Dier gepresenteerd bij Bayern München

De deal tussen Tottenham Hotspur en FC Bayern München is nu dan helemaal rond, Eric Dier is gepresenteerd in Duitsland. De verdediger c.q. defensieve middenvelder zal nummer 15 gaan dragen en heeft een contract tot het einde van dit seizoen, met een optie tot nog één jaar erbij.

18.06 uur: Feyenoord haalt talentvolle verdediger voor beloftenploeg

Feyenoord heeft de 19-jarige Luc Netten aangetrokken. De centrale verdediger komt transfervrij over van NEC. Hij zal bij Feyenoord in de Onder 21 beginnen en heeft een contract tot de zomer van 2025. Hij doorliep de jeugdopleiding van PSV waarna hij in 2022 bij NEC terecht kwam.

17.14 uur: Kian Fitz-Jim definitief terug naar Ajax

Donderdagmiddag werd het al aangekondigd en het is nu definitief: Kian Fitz-Jim gaat terug van Excelsior naar Ajax. Lees hier meer.

14.54 uur: Kian Fitz-Jim out en Kenzo Goudmijn in bij Excelsior

Excelsior heeft het druk op de winterse transfermarkt. Allereerst raakt het hoogstwaarschijnlijk Kian Fitz-Jim kwijt aan Ajax, volgens Voetbal International. Zijn huurcontract wordt ontbonden. Kenzo Goudmijn bewandelt de andere weg: de club uit Kralingen huurt de middenvelder voor anderhalf jaar van AZ.

13.47 uur: Jadon Sancho maakt seizoen af bij Borussia Dortmund

De kogel is eindelijk door de kerk: Jadon Sancho maakt de rest van dit seizoen af bij Borussia Dortmund. Hij komt over van Manchester United. Lees hier meer.

13.18 uur: Jordy Bruijn keert bij Heracles terug in Eredivisie

Heracles Almelo haalt volgens Voetbal International Jordy Bruijn terug naar de Eredivisie. De 27-jarige middenvelder komt transfervrij over van Safa Beirut SC uit Libanon. In het verleden speelde hij voor NEC en sc Heerenveen.

10.59 uur: Eric Dier tekent zo goed als zeker bij Bayern München

Eric Dier wordt de nieuwste aanwinst van Bayern München. Hij is gefilmd bij het stadion van de club en zei in de video blij te zijn voor Bayern te gaan spelen. De Engelse verdediger komt over van Tottenham Hotspur, waar hij dit seizoen amper in actie kwam. In Duitsland wordt hij herenigd met Harry Kane.

08.23 uur: 'Fulham wil Vangelis Pavlidis naar de Premier League halen'

Vangelis Pavlidis kan zomaar een Premier League-speler worden! De gedeelde topscorer van de Eredivisie - 18 goals, samen met Santiago Giménez - staat volgens Evening Standard in de belangstelling van Fulham. Pavlidis speelt nu bij AZ en de Alkmaarders zullen de absolute hoofdprijs willen voor hun Grieke spits.

08.05 uur: Olympique Lyon betaalt zeventien miljoen euro voor 18-jarige spits

Olympique Lyon heeft zeventien miljoen euro overgemaakt aan KAA Gent voor de 18-jarige Malick Fofana. De jonge Belgische spits brak net door bij de Belgische club. Hij scoorde in alle competities pas vijf keer voor Gent. In de Pro League staat de teller dit seizoen op twee goals en vier assists in negentien wedstrijden.

Woensdag 10 januari

21.45 uur: Lille zit achter Heerenveen-sensatie Osame Sahraoui aan

Heerenveen moet vrezen voor een vertrek van smaakmaker Osame Sahraoui. De dribbelkont staat volgens Voetbal International en de Leeuwarder Courant in de belangstelling van Lille. Die club wil zo'n vijf à zes miljoen euro betalen voor Sahraoui.

18.40 uur: ADO Den Haag versterkt zich met Nick Marsman

Nick Marsman heeft weer een nieuwe club. De doelman zat een tijdje zonder na zijn vertrek bij Inter Miami. Hij tekent tot het einde van het seizoen bij ADO Den Haag, dat wel een keeper kan gebruiken. Hugo Wentges is geblesseerd en Kilian Nikiema naar de Afrika Cup. "Met Marsman hebben we die gewenste versterking gevonden", aldus technisch directeur Joris Mathijsen.

14.06 uur: AC Milan verhuurt 22-jarige Daniel Maldini voor derde keer

De 22-jarige zoon van Paolo Maldini, Daniel, gaat op huurbasis bij Monza voetballen. AC Milan heeft hem teruggehaald van een uitleenbeurt aan Empoli en stalt hem nu bij een andere Serie A-club.

12.45 uur: 'Olympique Lyon wil Arnaut Danjuma hebben'

Arnaut Danjuma kan zijn carrière vervolgen in Frankrijk, melden Engelse media. Bij Everton zit de Nederlandse aanvaller vaker dan hem lief is op de bank. Olympique Lyon is dunbezaaid qua aanvallers en kan wel wat extra doelpunten gebruiken, want de club staat veertiende in de Ligue 1. Lyon heeft zich officieel gemeld bij Everton voor Danjuma, weten die Engelse media.

10.23 uur: Jonas Svensson tekent bij Besiktas

De Noorse rechtsback Jonas Svensson heeft een contract getekend bij Besiktas. Even daarvoor ging hij in goed overleg uit elkaar met Adana Demirspor, waar hij sinds de zomer van 2021 speelde. De voormalig speler van AZ had bij die Turkse club nagenoeg altijd een basisplaats.

09.50 uur: Genoa en Tottenham Hotspur ruilen van speler

Tottenham Hotspur heeft de strijd om de 21-jarige Radu Drăgușin gewonnen. Hij komt voor zo'n 25 miljoen euro over van Genoa, dat nog vijf miljoen extra aan bonussen kan vangen. Ook stuurt Tottenham Djed Spence op huurbasis naar de Italiaanse club. Volgens Fabrizio Romano krijgt Genoa in de zomer de optie om hem voor zo'n tien miljoen euro over te nemen.

09.05 uur: Leonardo Bonucci zo goed als zeker naar Fenerbahçe

Fenerbahçe gaat Union Berlin verlossen van Leonardo Bonucci. De Italiaanse verdediger is niet gelukkig in de Duitse hoofdstad en zal het komende halve seizoen in Turkije voetballen. Fenerbahçe betaalt Union Berlin voor het onklaar maken van zijn huidige contract.

Dinsdag 9 januari

20.30 uur: Timo Werner naar Londen

De Duitser Timo Werner gaat inderdaad op huurbasis naar Tottenham Hotspur, vanuit RB Leipzig. Dat schrijft Fabrizio Romano op X.

16.40 uur: 'Real Madrid denkt aan oud-PSV'er Jarrad Branthwaite'

Real Madrid heeft zijn oog laten vallen op Jarrad Branthwaite. De Engelse verdediger van Everton werd vorig seizoen verhuurd aan PSV. Momenteel is hij een onbetwiste basisspeler bij de Premier League-club. Lees hier meer.

15.10 uur: Feyenoord vecht met Fiorentina om huurdeal Bryan Gil

Feyenoord en Fiorentina zijn volgens 1908.nl en Fabrizio Romano in de race om Bryan Gil van Tottenham Hotspur te huren. De 22-jarige Spanjaard moet het in Londen doen met een handjevol minuten. Wie weet biedt een tijdelijk avontuur in Rotterdam of Florence uitkomst.

14.40 uur: Utrecht denkt aan Sam Lammers als doelpuntenmaker

Sam Lammers keert mogelijk terug in de Eredivisie. FC Utrecht is bezig met zijn komst volgens het AD. Zij zien Lammers als potentiële doelpuntenmaker, iemand die nu nog ontbreekt in de selectie. Anthony Descotte is geblesseerd en Isac Lidberg en Mats Seuntjens voldoen (nog) niet.

14.07 uur: Ajax wil stunten met komst Jordan Henderson

Ondanks de geringe financiële mogelijkheden hoopt Ajax de 81-voudig international Jordan Henderson halen. De club wil profiteren van de situatie van de Engelsman bij zijn huidige club Al-Ettifaq.

12.16 uur: Fortuna Sittard haalt oude bekende

Fortuna Sittard heeft zich versterkt met de Zweed Kristoffer Peterson. De 29-jarige aanvaller wordt overgenomen van Hapoel Beer Sheva, waar hij afgelopen zomer een contract tekende. "Ik ben blij om terug te keren op de Nederlandse velden", zei Peterson, die eerder bij FC Utrecht en Heracles Almelo speelde.

10.07 uur: AC Milan betaalt 4,5 miljoen euro voor talentvolle back

AC Milan heeft 4,5 miljoen euro neergelegd bij Hellas Verona voor Filippo Terracciano. De 20-jarige rechtsback speelde in de eerste seizoenshelft nagenoeg alles bij de Serie A-club. Terracciano kan ook als centrale verdediger uit de voeten, een positie waar Milan véél blessures heeft.

8.30 uur: Arsenal wil Jeremie Frimpong deze zomer naar Londen halen

Arsenal schijnt Jeremie Frimpong deze zomer naar Londen te willen halen, weet BILD. De Nederlandse rechtsback zou op 1 juli een gelimiteerde transfersom van 40 miljoen euro hebben bij Bayer Leverkusen. The Gunners wachten geduldig af om op die datum toe te slaan en de 23-jarige Frimpong naar Engeland te halen.

Maandag 8 januari

20.30 uur: 'Drukte op komst bij PSV: Vertessen wil weg, Manchester United-aanvaller moet hem vervangen'

PSV hoopte de selectie deze winter bij elkaar te houden, maar dat lijkt niet te gaan lukken. Yorbe Vertessen zou willen vertrekken volgens het Eindhovens Dagblad. De vervanger voor hem moet vanuit Engeland komen: PSV wil volgens diezelfde krant en transfergoeroe Fabrizio Romano namelijk de Uruguayaan Facundo Pellistri huren van de ploeg van Erik ten Hag.

19.00 uur: AZ bevestigt vertrek van miljoenenaankoop Djordje Mihailovic

Djordje Mihailovic is na een jaar alweer vertrokken bij AZ. De club maakte het vertrek van de Amerikaan maandagavond bekend. Mihailovic tekent bij Colorado Rapids, dat in de MLS speelt. AZ kocht de middenvelder vorig jaar voor ongeveer drie miljoen euro van het Canadese CF Montreal. Mihailovic speelde in een jaar tijd 36 wedstrijden en maakte daarin slechts twee doelpunten. AZ heeft de transfersom niet bekendgemaakt.

18.07 uur: Fenerbahçe klopt aan bij Leonardo Bonucci

Leonardo Bonucci kan zijn carrière vervolgen bij Fenerbahçe. De 36-jarige Italiaan speelt nu - na zijn hele leven in Italië te hebben gespeeld - bij Union Berlin in Duitsland. Daar heeft hij het niet echt naar zijn zin en Fenerbahçe lijkt uitkomst te kunnen bieden. Dat meldt Fabrizio Romano.

15.30 uur: 'Drie Eredivisie-clubs zitten achter Feyenoorder Thomas van den Belt aan'

Fortuna Sittard, Excelsior én Vitesse zouden Thomas van den Belt willen huren van Feyenoord. Dat weet 1908.nl. De 22-jarige middenvelder komt bij Feyenoord totaal niet aan spelen toe. Hij kwam pas tot drie invalbeurten in de Eredivisie.

15.19 uur: Timo Werner waarschijnlijk op huurbasis (met optie tot koop) naar Tottenham Hotspur

Timo Werner is bijna speler van Tottenham Hotspur, weet Fabrizio Romano. De Duitse spits komt op huurbasis over van RB Leipzig. Als de Londense club na dit seizoen tevreden is over Werner, kan de besproken transfersom van ongeveer negentien miljoen euro worden betaald.

14.46 uur: Ajax neemt afscheid van Stanis Idumbo-Muzambo

Volgens De Telegraaf vertrekt het Belgische talent Stanis Idumbo-Muzambo bij Ajax. Er is een akkoord met het Spaanse Sevilla, dat de gebruikelijke opleidingsvergoeding betaalt. Idumbo-Muzambo kwam in de zomer van 2021 over van KAA Gent.

13.13 uur: Ilaix Moriba zonder wedstrijden in de benen naar Getafe

De 20-jarige Ilaix Moriba komt de rest van dit seizoen op huurbasis uit voor Getafe. De Spaanse club huurt hem van RB Leipzig, waar hij nog geen minuut meespeelde dit seizoen. De Spaanse middenvelder staat bekend als een groot talent, maar weet dat in Duitsland nog niet waar te maken.

11.57 uur: 'Kylian Mbappé heeft knoop doorgehakt over toekomst'

Kylian Mbappé kiest volgens Foot Mercato voor Real Madrid. De Fransman heeft een aflopend contract bij Paris Saint-Germain en heeft de clubs logischerwijs voor het uitkiezen. Ondanks de interesse uit de Premier League, lijkt Mbappé voor De Koninklijke te kiezen.

11.30 uur: 'Liverpool laat oog vallen op Crysencio Summerville'

De 22-jarige Crysencio Summerville zou in de belangstelling staan van Liverpool, zo meldt Liverpool Echo. De aanvaller van 1,74 meter scoorde al twaalf keer voor Leeds United in de Championship. Ook gaf hij zes assists in 23 competitiewedstrijden. Leeds United zou 35 miljoen euro voor hem willen hebben.

07.48 uur: 'PSV stalt Jason van Duiven in de Eredivisie'

PSV gaat Jason van Duiven tijdelijk verhuren aan promovendus Almere City. Dat meldt het Eindhovens Dagblad over de 18-jarige spits van de Eindhovenaren. PSV gaat Van Duiven ook nog eens langer vastleggen en dus een nieuw contract geven.