Jasper Cillessen na 11 jaar terug bij NEC: keeper van Oranje tekent tot 2025
i

ProShots

Jasper Cillessen na 11 jaar terug bij NEC: keeper van Oranje tekent tot 2025

Marcel Roes • 12:29, 08-08-2022 / Laatste Update: 09:34, 12-12-2023

Donderdag wilde NEC al doelman Jasper Cillessen presenteren, maar zijn werkgever Valencia blokkeerde die transfer nog eventjes. De Spaanse club legde nog wat eisen neer bij Cillessen zelf. Die problemen zijn opgelost. Cillessen is nu écht terug bij NEC, waarvoor hij in 2010/11 speelde. Hij tekent voor 3 seizoenen.

De 63-voudig international van het Nederlands elftal zegt dit op de NEC-site: "Ik ben ontzettend blij om thuis te zijn. De afgelopen 10 jaar heb ik prachtige avonturen beleefd en om dan nu terug te keren in Nijmegen is voor mij de kers op de taart."

Nijmegenaar

Na 11 jaar afwezigheid kan de keeper zich dus weer gaan melden in Nijmegen. Hij is een echte jongen van de club en stad. Jappie werd namelijk geboren in een ziekenhuis in Nijmegen en doorliep alle jeugdelftallen van NEC. Na een goed seizoen in het 1e elftal van de Nijmeegse club besloot Ajax hem voor 3,2 miljoen euro over te nemen.

Prijzenkast

De 33-jarige keeper heeft in zijn loopbaan tot nu toe best een behoorlijke prijzenkast bij elkaar gevoetbald. Bij Ajax werd hij 3 keer kampioen van Nederland en bij Barcelona won hij 2 keer de Primera División en 2 keer de Spaanse beker. Laten we hopen voor hem en NEC dat hij daar nog een prijsje of 2 aan toe kan voegen.

(tekst gaat verder onder de tweet)

𝑱𝒂𝒔𝒑𝒆𝒓 𝒊𝒔 𝒕𝒉𝒖𝒊𝒔 🏟️

Jasper Cillessen tekent een contract voor drie jaar in de Goffert!❤️💚🖤

Lees hier het hele persbericht! ➡️ https://t.co/Uw69kcFAGU pic.twitter.com/pqzCqTUnrN

— N.E.C. Nijmegen (@necnijmegen) August 8, 2022

International

Cillessen stond 63 keer onder de lat bij het Nederlands elftal. Veel mensen zullen zich een bepaald moment uit de WK-wedstrijd tegen Costa Rica nog wel herinneren, toen bondscoach Louis van Gaal Cillessen naar de kant haalde en Tim Krul erin zette voor de strafschoppen. Een gouden wissel, zou later blijken. Krul pakte de beslissende strafschop en zorgde ervoor dat Nederland in de halve finale stond.

WK als NEC'er?

Cillessen was lang een twijfelgeval voor Oranje en miste het EK door corona. Hij knokte zich echter terug en leek met Justin Bijlow te moeten gaan strijden voor de 1e keeperspositie. Het is maar de vraag of Van Gaal er nu nog zo over denkt. Van Valencia naar NEC is wel een flinke stap omlaag. Tijd dus voor Cillessen om te gaan shinen in de Eredivisie.