Van megatalent tot achterdeur, Isco vertrekt bij Real Madrid: 'Ik heb een fucking goede tijd gehad'
i

Getty Images

Van megatalent tot achterdeur, Isco vertrekt bij Real Madrid: 'Ik heb een fucking goede tijd gehad'

Eimert Pruis • 14:44, 30-05-2022 / Laatste Update: 04:34, 12-12-2023

Isco is door de achterdeur vertrokken bij Real Madrid. De speler, die ooit op weg was om de beste speler ter wereld te worden, verlengde zijn contract niet bij de Koninklijke. Dit seizoen kwam de technische middenvelder nauwelijks in actie voor de sterrenploeg van Carlo Ancelotti.

"Ik heb een fucking goede tijd gehad", schrijft Isco in een lang bericht op Instagram. "Hasta siempre y Hala Madrid!". Hij werd opgeleid bij Valencia en via Málaga (club uit zijn regio) kwam hij in 2013 terecht bij Real Madrid. Hij speelde ruim 350 wedstrijden waarin hij 53 keer scoorde en 56 assists gaf (bron: Transfermarkt)

Megatalent

Isco was belangrijk bij het behalen van veel prijzen voor Real Madrid. Zo won hij 5 keer de Champions League en 3 werd hij kampioen van LaLiga. Alleen de laatste jaren werd zijn invloed steeds beperkter. Ooit werd hij getipt om de Ballon d'Or te winnen. De flegmatieke speler heeft die belofte nooit waargemaakt. "Er komt een einde aan mijn tijd bij de club die het voor mij mogelijk maakte om al mijn dromen te vervullen."

Sevilla of Rome?

De nieuwe bestemming van Isco Alarcón, zoals hij voluit heet, is nog onbekend. Real Betis en Sevilla zouden hem willen halen, ook AS Roma zou hem op het verlanglijstje hebben staan. José Mourinho werkte immers eerder succesvol met Isco samen.