'Vertrek Yorbe Vertessen bij PSV in stroomversnelling, 2 clubs maken serieus werk'
i

Getty Images

'Vertrek Yorbe Vertessen bij PSV in stroomversnelling, 2 clubs maken serieus werk'

Eimert Pruis • 09:11, 09-01-2024 / Laatste Update: 10:11, 15-01-2024

Yorbe Vertessen is heel dicht bij een vertrek bij PSV. Volgens PSV-watcher Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad wil de Belgische aanvaller snel vertrekken en pakken 2 clubs door. Het zou gaan om Union Berlin en Toulouse.

De buitenspeler, door PSV opgeleid, zou al meerdere aanbiedingen op zak hebben. Union is volgens Elfrink de favoriet om Vertessen in te lijven. De Belg speelde eerder al op huurbasis voor het andere Union, uit het Belgische Sint-Gillis. PSV wil Vertessen niet verkopen, maar de Belg dringt aan op een vertrek. In dat geval zullen geïnteresseerden met 5 miljoen euro over de brug moeten komen.

Vertessen klaar met rol van ideale 12e man

Vertessen zou graag de overstap willen maken naar een grote competitie. Hij pendelt bij PSV al jaren tussen bank en basis en is daar nu klaar mee. Union lijkt daarom een streepje voor te hebben bij de Belg, maar ook het Spaanse Valencia zou wel oren hebben naar de Belg. De LaLiga-club wil echter uit financieel oogpunt alleen huren. Uit Frankrijk heeft Toulouse, dat veel op basis van statistieken werkt, serieuze interesse. Zij zien nog veel groeipotentie in Vertessen.