Voormalig Oranje-international tekent tot eind seizoen voor sc Heerenveen
i

Getty Images

Voormalig Oranje-international tekent tot eind seizoen voor sc Heerenveen

Eimert Pruis • 09:27, 31-01-2023 / Laatste Update: 07:17, 12-12-2023

Jeffrey Bruma speelt de rest van het seizoen voor sc Heerenveen. De 31-jarige verdediger komt transfervrij over van het Turkse Kasimpasa en tekent in Heerenveen een contract tot het einde van het seizoen.

De 25-voudig oud-international van Oranje is in Heerenveen de opvolger van de geblesseerde Sven van Beek, die door een achillespeesblessure voorlopig uit de roulatie is. "Na de blessure van Sven van Beek wilden we ons graag versterken met een extra centrale verdediger", zegt technisch manager Ferry de Haan. "We zijn ontzettend blij dat we deze versterking nu in Jeffrey hebben gevonden. Met hem voegen we voor de rest van het seizoen een zeer ervaren verdediger toe aan onze selectie."

Van Chelsea naar PSV

Bruma maakte in 2009 op 17-jarige leeftijd zijn debuut in de Premier League voor Chelsea. Met de ploeg uit Londen won hij onder meer de Premier League, de FA Cup en de Supercup. Bruma werd later onder meer verhuurd aan Leicester City en HSV, waarna hij in 2013 de overstap naar PSV maakte. Met de Eindhovenaren werd hij in 2015 en 2016 landskampioen.

Laatste jaren weggezakt

In de zomer van 2016 vertrok hij vervolgens naar Wolfsburg, maar door blessures werd hij door die ploeg onder meer verhuurd aan Schalke 04 en FSV Mainz 05. In 2021 maakte Bruma een transfervrije overstap naar de Turkse club Kasimpasa.