Wanted! Arsenal biedt 35 miljoen voor Jurriën Timber maar Bayern heeft ook interesse
i

ANP

Wanted! Arsenal biedt 35 miljoen voor Jurriën Timber maar Bayern heeft ook interesse

Matthijs Nijhuis • 11:27, 20-06-2023 / Laatste Update: 21:50, 11-12-2023

De kans dat Jurriën Timber Ajax deze zomer zal verlaten, wordt steeds groter. De 22-jarige Oranje-international staat in de belangstelling van Arsenal, dat in Amsterdam een bod van 35 miljoen euro heeft neergelegd. Timber ziet een enkeltje Londen wel zitten, maar bij onze oosterburen is er ook interesse: Bayern München wil ook wel een krabbeltje van Jurriën.

Timber kijkt al een paar maanden uit naar een vertrek uit Amsterdam. Een jaartje geleden was Erik ten Hag met Manchester United al met de verdediger aan het flirten. Toen tekende hij - met afspraken over een toekomstige transfer - een sterk verbeterd contract bij Ajax tot 2025.

'Alles moet kloppen'

"Als ik blijf, moeten we weer om prijzen vechten", zei Timber onlangs in een interview met het AD. "Maar als ik ga, moet alles kloppen." Dat lijkt nu te gaan gebeuren. We kunnen wel stellen dat Ajax een rampseizoen achter de rug heeft, terwijl Arsenal juist lekker bezig is.

Of liever naar Duitsland?

Als Timber liever Braadworst heeft dan Fish and Chips, houdt Bayern München zich ook aanbevolen. De club van oud-Ajacieden Matthijs de Ligt, Ryan Gravenbergh en Noussair Mazraoui, heeft in de afgelopen weken ook concrete interesse getoond in de verdediger.