Weer een gratis kansje voor Barcelona? 'Paulo Dybala loopt voor niets de Juve-deur uit'
i

Getty Images

Weer een gratis kansje voor Barcelona? 'Paulo Dybala loopt voor niets de Juve-deur uit'

Eimert Pruis • 16:32, 21-03-2022 / Laatste Update: 18:08, 08-01-2024

Paulo Dybala gaat Juventus gratis en voor niets verlaten komende zomer. De 28-jarige aanvaller wordt het niet eens met Juve over een nieuwe verbintenis, melden verschillende media en transferexperts. Dybala is de zoveelste topspeler die gratis op te pikken is komende zomer.

De Argentijnse goaltjesmaker scoorde zondag nog in de met 2-0 gewonnen wedstrijd tegen Salernitana. Een dag later wordt duidelijk dat hij Juventus na 7 jaar gaat verlaten. In 2015 pikte Juve hem op bij Palermo.

Nu nog altijd een marktwaarde van 40 miljoen

Bij Juventus kwam hij in alle competities tot 283 duels waarin hij 113 keer scoorde en 48 assists verzorgde. De actuele marktwaarde van Dybala wordt geschat op 40 miljoen euro. Als hij straks ergens een contract tekent gaat die waarde nog flink omhoog natuurlijk.

Weer een gratis kansje voor Barcelona lijkt het. De Catalaanse club moet het hebben van transfervrije spelers vanwege de financiële situatie. Ze zijn al zo goed als rond met Franck Kessie van AC Milan en Andreas Christensen van Chelsea. Het lijkt ook een kwestie van tijd voordat Noussair Mazraoui een contract gaat ondertekenen bij Barcelona.