'Weer een Italiaanse club geïnteresseerd in AZ-speler'
i

Getty Images

'Weer een Italiaanse club geïnteresseerd in AZ-speler'

Eimert Pruis • 16:04, 21-08-2023 / Laatste Update: 07:45, 12-12-2023

Zo'n anderhalve week voor de transferdeadline heeft Bologna hun interesse in Jesper Karlsson kenbaar gemaakt aan AZ. De Zweed heeft al enige tijd een vertrekwens en met hem is volgens het AD vorige transferzomer de afspraak gemaakt dat AZ wil meewerken aan een overgang mits daar een goede prijs tegenover staat.

Eerder al deze zomer nam Bologna Sam Beukema over van AZ. Reijnders ging naar AC Milan. Datzelfde Milan, Lazio en AS Roma zijn ook geïnteresseerd in andere Alkmaarse spelers. Na het Europese succes van vorig jaar is AZ hot op de transfermarkt.

Zoveelste AZ-sterkhouder die verkast?

Karlsson zou na Beukema, Tijjani Reijnders en Milos Kerkez de 4e basisspeler zijn die vertrekt uit Alkmaar. AZ heeft een klein lijstje met vervangers voor Karlsson, ook omdat Myron van Brederode langdurig uit de roulatie is met een blessure.

Manhoef opvolger Karlsson?

Million Manhoef van Vitesse is een van die spelers. De laatste weken maakt echter ook de 19-jarige Ruben van Bommel een goede ontwikkeling door. Karlsson miste de laatste wedstrijden van AZ door een blessure.