'West Ham wil Ajax-captain Steven Bergwijn dolgraag overnemen: meer Engelse clubs op de loer'
i

Pro Shots

'West Ham wil Ajax-captain Steven Bergwijn dolgraag overnemen: meer Engelse clubs op de loer'

Yvo van Dorst • 12:03, 06-01-2024 / Laatste Update: 10:25, 15-01-2024

Steven Bergwijn is een van de belangrijkste targets voor West Ham United deze transferwinter. Dat maakt Fabrizio Romano bekend. De aanvoerder van Ajax moet naar Londen komen, als de club door uitgaande transfers het geld kan vrij maken.

Mochten er dus mensen vertrekken bij West Ham, dan lijkt de kans groot dat de Engelsen aankloppen voor Bergwijn. Ajax zal dan niet direct de hoorn erop gooien bij een belletje uit Londen. Volgens Romano mag Bergwijn van Ajax vertrekken als er een goed aanbod voor hem binnenkomt.

Meer interesse

West Ham lijkt tot nu toe de meest concrete club, maar er zouden meer teams op de loer liggen. Onder andere competitiegenoten van West Ham en een aantal clubs uit Saudi-Arabië hebben Bergwijn ook op een lijstje staan. Eerder kwam al naar buiten dat Al-Ettifaq bij de Saudische clubs zit met interesse in Bergwijn.

Statistieken

Het seizoen van Bergwijn bij Ajax is nog niet direct om over naar huis te schrijven. In totaal speelde de aanvoerder in 20 wedstrijden mee voor de Amsterdammers en in die duels maakte hij 8 goals. Ajax kocht Bergwijn in de zomer van 2022 en brak daarvoor het clubrecord. De aanvaller kwam voor 31,25 miljoen euro over van Tottenham Hotspur.