Alistair Overeem tekent contract bij Glory: gevecht tegen Badri Hari of Rico Verhoeven mogelijk

8 juni 2021

Getty
alistair-overeem-contract-glory-kickboksen-rico-verhoeven-badr-hari-gevecht

Alistair Overeem keert terug in het kickboksen. De 41-jarige Nederlander heeft een contract getekend bij Glory.


Dat maakte zijn management dinsdag bekend.

Legend in MMA
Overeem staat bekend als een MMA-legende met een record van 47 gewonnen wedstrijden, 19 nederlagen en 1 no-contest. In maart werd de Nederlander aan de kant geschoven door de UFC. Het ontslag van het zwaargewicht leek toen al niet het einde van zijn carrière te zijn.

Met 10 zeges en 4 nederlagen was Overeem in het verleden al actief als kickbokser. Zo won hij in 2008 van Badr Hari, waarna hij het ook opnam tegen Remy Bonjasky. Die wedstrijd verloor hij op beslissing van de jury. Zijn laatste wapenfeit was in december 2010 toen hij de prestigieuze K-1 World Grand Prix won. Overeem, bijgenaamd The Demolition Man, debuteerde vervolgens in december 2011 in de UFC met een zege op Brock Lesnar.

Wanneer terug in de ring?
"We zijn enorm enthousiast dat Alistair Overeem zich bij Glory voegt. Alistair is een van de meest veelzijdige en interessante zwaargewichten aller tijden. Vandaag is een historische dag voor deze sport en voor Glory-fans, met thrillers van gevechten op komst die iedereen wil zien", aldus Pierre Andurand, voorzitter van Glory.

Wanneer Overeem zijn rentree als kickbokser viert is nog niet duidelijk. Glory heeft nog geen nieuw gevecht aangekondigd. Naar verwachting zal Overeem later dit jaar te bewonderen zijn bij Glory, zo meldt ESPN. Ook Rico Verhoeven en Badr Hari staan onder contract bij Glory. De komst van Overeem kan dan ook een boost geven aan de zwaargewichtdivisie, waar Verhoeven al zo lang de dienst uitmaakt en er behalve Badr Hari weinig echt grote namen meedoen.