Badr Hari schrapt partij tegen James McSweeney: ‘Niet gepast te vechten voor amusement’

9 september 2023

ANP

Badr Hari heeft zaterdag besloten om bij GLORY 88 niet te kickboksen tegen James McSweeney. De Marrokkaans-Nederlandse vechtjas stapte de ring in en gaf in het Arabisch een emotionele speech. Hij zei dat hij zijn focus was verloren.


Zijn trainer Mike Passenier legtde bij Videoland uit dat Hari het vanwege de aardbeving in Marokko "niet gepast vindt om te vechten voor amusement."

Steun aan mensen in Marokko
"Daar komt het op neer", zegt Passenier. "Dan steun ik liever mensen in Marokko dan dat ik een paar mensen vermaak voor geld. Dat maakt mij geen beter mens. We moeten even met GLORY gaan praten. We moeten wel aan de bak. Dit hebben we in overleg gedaan met James McSweeney."

Ook lijkt Hari inspiratie te putten uit het Marokkaans voetbalteam, dat de pot tegen Liberia afzegde. "Marokko heeft afgezegd en daarom doet hij dat ook”, laat een woordvoerder van GLORY weten aan het AD.

Veel plezier
McSweeney gaf een korte reactie in de ring. "Er zijn belangrijke dingen in de wereld dan een gevecht", zei de Brit. "Ik respecteer de keuze van Badr. Heel vervelend voor wie een kaartje heeft gekocht voor mij of Badr. Maar ik wens jullie nog veel plezier."

Lees ook: UEFA reageert op aardbeving in Marokko: 1 minuut stilte bij elke wedstrijd