Ben Saddik-gate bij GLORY: vage schorsing voor Belgische vechter na reeks aan incidenten

14 januari 2023

Pro Shots

Het is Jamal Ben Saddik Day. De Belgische vechter zette vrijdagavond druk op vechtsportorganisatie GLORY door een gevecht te eisen vóór juli, anders kapt hij ermee. In reactie daarop reageert GLORY dat Ben Saddik geschorst is vanwege ‘een onderzoek naar een overtreding van onze regels’. Dat schrijft het Algemeen Dagblad.


Die schorsing is er volgens GLORY al sinds Ben Saddiks laatste gevecht in augustus 2022. Toen won de Belg via knock-out van Benny Adegbuyi. "Er is een juryproces aan de gang en zodra de resultaten definitief zijn, zullen we weten of hij snel terug zal zijn in de Glory-ring of niet", stelt de bond. Al is het raar dat die schorsing niet eerder is gecommuniceerd.

Pikante uitspraken
Vrijdag riep Ben Saddik om een gevecht. "Zeg tegen GLORY dat ze mij een gevecht geven, anders ga ik met pensioen. Serieus", zei Ben Saddik in een livestream van journalist Giovanni Tjin. "Wanneer ik niet vóór juli vecht, beloof ik je dat ik ga stoppen."

Werkweigering
'The Goliath' ligt al een tijdje in de clinch met GLORY. Eerder weigerde hij al een gevecht met sparringpartner Antonio Plazibat.

Doping bij GLORY
Voor de vechtsportbond zijn het zware tijden. Onlangs werden Cihad Kepenek en Luis Tavares geschorst vanwege dopinggebruik, terwijl Alistair Overeem nog in afwachting is van zijn resultaten. Zou Ben Saddik hier ook iets mee te maken hebben, of heeft zijn schorsing andere redenen?