🎥 | Conor McGregor breekt zijn enkel op gruwelijke wijze en verliest van Dustin Poirier

11 juli 2021

Getty Images
McGregor

Het 3e gevecht tussen de Ier Conor McGregor en de Amerikaan Dustin Poirier is op pijnlijke wijze geëindigd voor McGregor. De extravagante MMA-vechter brak zijn enkel in de 1e ronde, waarna de scheidrechter een einde maakte aan het gevecht.


Het ging mis aan het einde van de 1e ronde. Poirier kreeg McGregor op de grond en de Ier probeerde nog een tegenaanval te plaatsen. Zijn enkel knikte en brak. McGregor was er duidelijk niet mee eens. "Dit is toch wel een dokterstop mag ik hopen!"

Dat bleek niet het geval. Poirier won daardoor de wedstrijd al vond McGregor dat een schande. "Dit is niet over. Als het moet ga ik buiten verder met hem vechten", zei hij terwijl zijn trainers in de octagon zijn enkel inspecteerde.

McGregor
McGregor wil ondanks gebroken enkel toch doorvechten

'McGregor brak zijn enkel vanwege zijn speelstijl'
Poirier was niet tevreden dat hij op deze manier won van McGregor. "Maar een overwinning blijft een overwinning. Ik voelde dat ik de controle had over het gevecht. Dat die enkel breekt komt door de manier van spelen van McGregor. Hij was heel defensief."

De Amerikaan, die nu op 2-1 staat in onderlinge gevechten met McGregor, had het ook over karma. "Dit is karma voor alle shit die McGregor uitkraamde voor de wedstrijd. Karma is een spiegel en McGregor keek er recht in."

UFC-baas Dana White zei dat hij snel een gevecht wil inplannen voor de wereldtitel in het lichtgewicht tussen Poirier en Charles Oliveira. Ook gaf hij aan dat McGregor snel geopereerd zal moeten worden. Mocht hij daarna snel herstellen dan ziet White een 4e gevecht tussen de kemphanen wel zitten.
Nurmagomedov: 'Goed verslaat altijd het kwaad'
McGregors grote rivaal Khabib Nurmagomedov liet na het gevecht ook nog even van zich horen. De Russische aarstvijand van McGregor is heel blij voor Poirier. Hij hoopt dat de Amerikaan de titelriem krijgt aan het einde van het jaar. "Goed verslaat altijd het kwaad."

Check hieronder op de beelden hoe McGregor zijn enkel breekt. Let op! De beelden zijn niet geschikt voor een zwakke maag.