Dit verdienen MMA-ringgirls en het zijn best knock out-bedragen 💰

14 september 2021

Er verandert erg veel in de wereld qua emancipatie, gelijkheid en inclusiviteit. Het zal dan ook vast niet zo lang meer duren voordat de schaarsgeklede ring girls uit de MMA verdwijnen. Maar voorlopig zijn ze er nog, en ze verdienen dikke KO-bedragen! Zeker gezien ze toch maar een paar tellen per gevecht echt volop in beeld zijn.


Vechter Khabib Nurmagomedov is geen fan van de ringdames en noemt ze nutteloos. "Wat doen ze nou precies? Ze laten een rondebordje zien. Alsof kijkers dat nodig hebben. Dit soort dingen zijn historische fouten. Laten we het niet voortzetten", zei hij ooit.

Steeds meer mensen delen die mening, maar er zijn vooralsnog genoeg supporters van de ring girls. De krant Sun zocht uit welke vrouwen de meeste poen binnen harken. Brittney Palmer staat 3e met 30.000 dollar per jaar, Camila Oliveira is 2e met 50.000 dollar en de queen van de ring is Arianny Celeste. Zij vangt 100.000 per jaar!

De 35-jarige Amerikaanse beet van zich af op Instagram: 'Je hoeft ons niet leuk te vinden. Wel moet je ons respecteren.'