Jake Paul lacht om partij tegen Tommy Fury: ‘Hij is nooit getest, ik word de allerbeste’

11 november 2021

Proshots
Wanneer Waar Gevecht Jake Paul Tommy Fury YouTube TV Ster Tampa Amalie Arena

YouTube-ster en 'probleemkind' Jake Paul gaat opnieuw de boksring in: op 18 december staat hij tegenover tv-ster Tommy Fury, de halfbroer van kampioen Tyson Fury. De 24-jarige Paul had het op 29 augustus van dit jaar nog lastig tegen voormalig UFC'er Tyron Woodley, maar won wel op beslissing. "Ik zie niet in waarom ik niét de beste bokser ter wereld kan worden", zei hij tegen USA Today.


Zowel Paul als Fury (22) zijn ongeslagen in hun boksloopbanen. Paul won 4 keer, Fury 7 keer. "Tommy heeft er niet zo hard voor gewerkt als ik", zei Paul in Tampa op een persmoment. "Ik heb voor alles hard moeten werken. Voor alles dat ik bereikt heb. Voor hem ben ik dé grote test."

Loterij Fury
Fury daarentegen sprak over het 'winnen van de loterij', gezien het bijzondere affiche. Alles waarbij de op internet populaire Paul bij betrokken is, is lucratief. "Het voelt alsof de jackpot voor mij is", zei Fury tegen op hetzelfde mediamoment.

"Men vraagt me om op een groot podium te vechten, voor héél veel geld. Alles dat ik daarvoor moet doen, is knokken tegen Jake Paul. Een YouTuber!"

Wanneer en waar vechten Jake Paul en Tommy Fury?


Een YouTuber, aldus Fury. "Ik ga hem slopen, op 18 december. Hopelijk trekt Jake zich niet terug. Normaal gesproken zouden wij allebei om een wereldtitel vechten. Alleen... vecht ik tegen een YouTuber", lachte hij over de deal. "Schrijf mijn naam maar op hoor!"

Het gevecht tussen de knokkers vindt plaats in de Amalie Arena. Hierin kunnen 21.500 man, en meer eventueel op de vloer. Paul zeikte Fury ook nog flink af. "Als het aan hem lag, was hij een model van Abercrombie & Fitch. Dit (boksen) is niet iets wat hij wil doen. Hij doet het omdat zijn pa het hem opdroeg. Omdat zijn broer (Tyson) het doet en goed is."