‘Jake Paul weigerde verplichte dopingtests in contract voor partij tegen Tommy Fury’

24 november 2021

Proshots
jake Paul Beschuldiging Doping Test Tommy Fury gevecht

John Fury heeft uitgehaald naar de vechtende YouTube-ster Jake Paul. Die laatste neemt het op 18 december in Tampa, Florida op tegen zijn zoon Tommy Fury, maar volgens John doet het Amerikaanse 'probleemkind' zijn bijnaam eer aan. Waarom? Volgens John Fury zal Jake Paul géén dopingtest ondergaan.


John Fury hoorde dat Paul zich niet heeft gemeld bij VADA (= Voluntary Anti-Doping Association). Iets dat sportief gezien wel zou moeten. "Er staat van alles in het contract", zei papa Fury tegen de pers. "Behalve dit. Men moet dit doen, dat doen, zus en zo. Van alles! Alleen willen zij - het team van Jake Paul - niet langs VADA."

Lees ook: 'Megazwaar trainingskamp van Tommy Fury richting Jake Paul-clash: ‘Geen seks met mijn vriendin’'

'Father Fury' zelf ook een berucht blote vuisten-bokser, vindt het vreemd dat tests op doping niet zijn opgenomen in het contract. "Zij wilden het niet en dat stoort me een beetje. Het maakt me anderzijds ook niet uit, want gevochten wordt er toch wel."

Geen toneelspel
Volgens John is zoon Tommy dé topfavoriet in de lucratieve bokspartij. "Wij nemen de partij alleen aan omdat we weten dat we hem gaan winnen. Wie denkt dat Tommy betaald krijgt om te verliezen, maakt een grap. Een Fury gaat liever dood dan dat we overgaan op zulke acties."

Tommy Fury is naast zijn sportieve loopbaan als bokser ook bekend als realityster. Zowel hij (7-0) als Jake Paul (4-0) zijn in de ring nog ongeslagen.