πŸŽ₯ | Jay Overmeer kent geweldig debuut en slaat Van Belzen helemaal dizzy in Hollandse warming-upfight

19 maart 2022

Jay Overmeer kon zijn Glory-debuut niet beter vechten. In het weltergewicht diende zijn strijd met Jos van Belzen als opwarmgevecht voor Glory 80 met Levi Rigters vs. Jamal Ben Saddik en Badr Hari vs Arkadiusz Wrzosek. Het was een typische Overmeer-strijd, met veel kicks en uiteindelijk een paar rake vuistslagen sloeg hij Van Belzen KO.


Iedereen zit klaar voor de big fights maar de preliminary card tussen 2 Nederlandse kickboksers was ook al een mooi gevecht. Overmeer is meer ervaren dan Van Belzen met 28 gevechten (24-4-0). Voor Van Belzen was het al wel zijn 5e Glory-optreden.

Overmeer neemt de overhand
De Nederlandse kickboksers waren aan elkaar gewaagd, maar Overmeer greep langzaam de overhand. In de 1e ronde nam de 25-jarige kickbokser wat meer het initiatief en kon hij zijn favoriete kicks goed uitdelen. De debutant zag na zijn openingsronde dat alle juryleden blij met hem waren.

In de 2e ronde ging hij door en gevoed door het juryvertrouwen wisselde Overmeer ook wat meer af.De 1 jaar jongere Van Belzen had geen antwoord en leek klaar voor de knock-out. Overmeer gebruikte ook meer zijn vuisten. Daar kon Van Belzen niet meer tegen en hij ging naar de grond. De verdediging was weg bij The Soldier en nogmaals ging hij down. Bij de 3e keer was het binnen voor Overmeer: KO!